Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα προχωρήσουμε σε πρόωρη αποπληρωμή των δανείων των μνημονίων

04.07.2023 / 20:10
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Bloomberg δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνεια διάσωσης της περιόδου των μνημονίων, νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, «στέλνοντας μήνυμα αυτοπεποίθησης προς τις χρηματοπιστωτικές αγορές κατά την έναρξη της δεύτερης θητείας του».

«Θα είμαστε σε θέση πριν από το τέλος του έτους να αποπληρώσουμε πραγματικά νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα», είπε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg στην Αθήνα. «Είναι μια δέσμευση προς τους επενδυτές» υπογράμμισε.

«Θέλω να συνεχίσω να κάνω την Ελλάδα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις», τόνισε ακόμη και πρόσθεσε ότι «δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στην ανάπτυξη, αλλά θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι ο λόγος του χρέους μας προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο «ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι στοχεύει η Ελλάδα να ανακτήσει φέτος την επενδυτική βαθμίδα, 13 χρόνια μετά την απώλειά της στην αρχή μιας μακράς και επώδυνης οικονομικής κρίσης. Ο 55χρονος πρωθυπουργός υποσχέθηκε επίσης να επιταχύνει τις προσπάθειές του για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση του βάρους του χρέους».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα