Γρήγορη μους σοκολάτας από τον Πέτρο Συρίγο. Ένα θεϊκό γλυκό που γίνεται μέσα σε λίγη ώρα και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
165 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
2,5 γραμμ. φύλλα ζελατίνης
140 γραμμ. γάλα
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Διαδικασία
Λιώνουμε τη σοκολάτα είτε σε μπαίν μαρί είτε στον φούρνο μικροκυμάτων σκεπασμένη με μεμβράνη για 2 λεπτά. Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη που έχουμε στραγγίσει καλά, ανακατεύουμε.