Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας ανάμεσα στα ιδρύματα όπου θα τοποθετηθούν αστυνομικοί

14.01.2021 / 22:27
γκο 24

Σε συγκεκριμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα, στα οποία η κυβέρνηση εκτιμά πως “υπάρχει πρόβλημα” θα τοποθετηθούν αστυνομικοί, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, ‘Αγγελος Συρίγος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, είπε συγκεκριμένα ότι αυτό θα γίνει στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πανεπιστήμιο Πάτρας και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τόνισε δε ότι η αστυνομική αρχή έχει στόχο να προλαμβάνει και να καταστέλλει τα ποινικά αδικήματα και η φύλαξη θα γίνεται για να μην μπαίνουν μέσα στα ιδρύματα παραβατικά στοιχεία. Ο κ. Συρίγος σημείωσε ότι οι 1.000 αστυνομικοί φρουροί -που δεν θα οπλοφορούν- θα πληρώνονται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει ότι η βάση εισαγωγής (που θα ισχύει από τις Πανελλαδικές του 2021) θα προκύπτει από ένα ποσοστό του μέσου όρου των μέσων επιδόσεων των υποψηφίων κάθε επιστημονικού πεδίου στα μαθήματα που εξετάστηκαν, ανέφερε ότι στόχος είναι να τελειώσει το θέμα με τους αιώνιους φοιτητές. «Υπάρχουν τμήματα που δεν παράγουν αποφοίτους», σχολίασε ο κ. Συρίγος και ανέφερε ότι πολλοί πρυτάνεις εκφράζουν ικανοποίηση για αυτή την πρόταση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα