Φοιτητές Πανεπιστημίου Πατρών: Ταφόπλακα το νομοσχέδιο για τη νέα γενιά

14.01.2021 / 22:36
γκο 25

Οι Φοιτητικοί Συλλόγοι Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Βιολογικού και Φιλολογίας αναφέρουν τα εξής:

“Σήμερα 14/01 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στην Πλ. Γεωργίου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως που προβλέπει επιθετικές διατάξεις για τα ΑΕΙ και την εκπαίδευση εν γένει, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

Η απάντηση που πήραμε από τις συνωστισμένες δυνάμεις καταστολής, ήταν να μας εμποδίσουν να προχωρήσουμε σε πορεία, με αποκορύφωμα να δεχόμαστε χημικά και ξύλο. Οι φοιτητικοί σύλλογοι κατάφεραν να περιφρουρήσουν και να κρατήσουν ασφαλή τον κόσμο που είχε κατέβει να διαδηλώσει, με αποτέλεσμα να μην γίνει κάποια σύλληψη.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την αρχή της εκλογής της, πατώντας πάνω στο καταστροφικό έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξαπολύσει μία βαθιά επίθεση διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Όμως και η χρονική περίοδος στην οποία κατατίθεται το νομοσχέδιο δεν είναι καθόλου τυχαία. 

\Ένα χρόνο τώρα με το  ξέσπασμα της πανδημίας η πολιτική της κυβέρνησης μόνο εγκληματική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, ενώ εκμεταλλεύεται το σκληρό lockdown που έχει επιβάλλει για να επιτεθεί πιο σκληρά στα δικαιώματα λαού και νεολαίας με μία σειρά αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και μέτρων που έχουν ψηφιστεί.

Ένα χρόνο τώρα με επιλογή της κυβέρνησης τα πανεπιστήμια είναι κλειστά για σχεδόν έναν χρόνο, δίχως κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης αυτών, αλλά αντιθέτως, προχωρώντας σε μέτρα χαμηλού κόστους, όπως η τηλεκπαίδευση, μειώνει κατά 20 εκ την χρηματοδότηση για τα ΑΕΙ και περνά μια σειρά από αντιδραστικές τομές, που επηρεάζουν τα πτυχία και το μέλλον μας! Παράλληλα, εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή, βάζοντας στο στόχαστρο την νεολαία, που παλεύει για μια καλύτερη ζωή.

Μετά  το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση αλλά και η εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ-Κολεγίων, τώρα με το νέο νομοσχέδιο θα εισάγει όριο φοίτησης στα πανεπιστήμια, θα θέσει τριπλή βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια και θα περιέχει την συγκρότηση ομάδας πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Πρόκειται για μέτρα που θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στο δικαίωμα της νέας γενιάς για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους, με την αντίσταση και τον αγώνα να διώκονται ποινικά εντός της και η νεολαία να σπρώχνεται σε σχολές επανακατάρτισης, διαμορφώνοντας έτσι αυριανούς ευέλικτους και αναλώσιμους εργαζομένους, στην κατεύθυνση διάσπασης των πτυχίων και υλοποίησης των επιταγών ΕΕ, Μπολόνια, ΚΕΧΑΕ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι σήμερα, έδωσαν το πρώτο μήνυμα ενάντια στην διάλυση του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου, για την άμεση ενίσχυση της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης, κόντρα στην διάλυση της καθημερινότητάς τους, των πτυχίων και του μέλλοντος τους. Αιτήματα που μετέφεραν και στην Σύγκλητο νωρίτερα το πρωί για να τοποθετηθεί δημόσια, καταδικάζοντας το εν λόγω νομοσχέδιο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ!

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ!”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα