Ράνια Σβίγκου – ΣΥΡΙΖΑ: «Καμία μόνη, καμία λιγότερη» – Επανακαταθέτει την τροπολογία για την αναγνώριση της γυναικοκτονίας

02.08.2022 / 15:26
syriza

Με ανάρτησή της και με αφορμή την τρίτη γυναικοκτονία σε 48 ώρες η Ράνια Σβίγκου, υποστηρίζει πως αυτή η εξέλιξη δεν αφήνει περιθώρια ολιγωρίας.


Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τονίζει πως δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες και πως η νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία» έπρεπε να έχει γίνει χθες.


Σε αυτό το πλαίσιο, η κυρία Σβίγκου αναφέρει πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα επανακαταθέσει την τροπολογία για την αναγνώριση της γυναικοκτονίας ως ιδιαίτερου αδικήματος, την οποία «δυστυχώς» έχει απορρίψει ήδη δύο φορές η κυβέρνηση της ΝΔ τον τελευταίο χρόνο.


«Αλλά η νομική κατοχύρωση δεν αρκεί. Χρειάζεται ένα ισχυρό υποστηρικτικό πλαίσιο για τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Δεν γίνεται μία γυναίκα που καταγγέλλει κακοποιητικές συμπεριφορές στις Αρχές, να πρέπει μετά να επιστρέψει στον κακοποιητή της. Χρειάζονται δομές, ξενώνες, νομική αρωγή και ψυχολογική υποστήριξη. Και πάνω από όλα, χρειάζεται ως πολιτεία κι ως κοινωνία να κάνουμε τα θύματα να νιώσουν ασφάλεια για να σπάσουν τη σιωπή, πριν είναι αργά», υπογραμμίζει η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας «καμία μόνη, καμία λιγότερη».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα