Πολυτεχνείο: Στην τελική ευθεία ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. με 5.950 αστυνομικούς

16.11.2021 / 17:08
politehnio-mat-astinomikos.jpg

Μεγάλη θα είναι και φέτος η ενίσχυση στην αστυνομία για την μεγάλη ημέρα της Επετείου για το Πολυτεχνείο.Φέτος, παρουσιάζεται αύξηση 6-7%, στις αστυνομικές δυνάμεις με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας.

Συγκεκριμένα, 5.950 αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες, θα βρίσκονται επί ποδός και αυτό για παν ενδεχόμενο, καθώς έχουμε βγει από lockdown οπότε είναι πιθανό η συμμετοχή να είναι περισσότερη στις πορείες ενώ υπενθυμίζεται ότι πέρυσι δεν επιτρέπονταν.

Ήδη στην ΕΛ.ΑΣ., είναι ενημερωμένοι για τα επίσημα καλέσματα, δίνοντας έμφαση σε ελέγχους κατά τη διάρκεια προσυγκεντρώσεων.
Παράλληλα ενεργοποιήθηκε και το δίκτυο πληροφοριών της αστυνομίας, έτσι ώστε οι δυνάμεις να διατεθούν ανάλογα με τον κόσμο και την επικινδυνότητα της κάθε συγκέντρωσης, κάτι το οποίο αποφασίζεται από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ρόλος της ομάδας «ΔΡΑΣΗ»
Σημαντικό ρόλο θα έχει η ομάδα ΔΡΑΣΗ. Οι δυνάμεις της συγκεκριμένης ομάδας θα βρίσκονται ανεπτυγμένες σε διάφορα σημεία, όπως στα Εξάρχεια, τον Κολωνό κα, λειτουργώντας υποστηρικτικά, εάν κριθεί αναγκαίο, προς τις διμοιρίες τάξης.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί με τις χαρακτηριστικές μπλε στολές, (ομάδα ΟΔΟΣ), θα παραταχθούν σε σημεία που χαρακτηρίζονται χαμηλής επικινδυνότητας, για παράδειγμα μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ με κάμερες με ειδικό κοντάρι
Στα μέτρα θα συμμετέχουν και 15 ομάδες των «Πανθήρων» της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ, θα χρησιμοποιήσουν κάμερες με το ειδικό κοντάρι, προκειμένου να καταγράφεται η επιχείρηση τους, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και νομιμότητα κάθε διαδικασίας , σύμφωνα με πληροφορίες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα