Ικαρία: Ήρωας Πατρινός αστυνομικός – Έσωσε 16χρονη από αυτοκτονία

23.12.2023 / 9:59
412691894_10225079172630787_700796143432630484_n

Για μία ακόμη φορά Πατρινοί αστυνομικοί σώζουν ζωές!

Λίγες ώρες μετά την πρωτοβουλία που πήραν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών και μετέφεραν με περιπολικό ένα κοριτσάκι 20 μηνών που αιμορραγούσε στο Νοσοκομείο του Ρίου, άλλος ένας Πατρινός αστυνομικός έσωζε μία κοπέλα 16 ετών.

Ο λόγος για τον Πατρινό ανθυπαστυνόμο Ηλία Χριστόπουλο, ο οποίος υπηρετεί στην Ικαρία ενώ στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στο Α.Τ. Παγκρατίου και την ομάδα (Ζ) στην Αθήνα.

Το Α.Τ Ευδήλου Ικαρίας δέχτηκε τηλεφώνημα στις 10.05 το πρωί της Πέμπτης για ένα ανήλικο κορίτσι 16 ετών το οποίο είχε ανέβει σε ένα ύψωμα 15 μέτρων προκειμένου να δώσει τέλος στη ζωή του. Αμέσως ο Πατρινός αστυνομικός μαζί με άλλους συναδέλφους του ξεκίνησαν για το σημείο. Σε λίγα λεπτά έφτασαν και αντίκρισαν την ανήλικη να βρίσκεται στην άκρη του υψώματος έξω από τα κάγκελα (φωτό).

Ο Πατρινός ανθυπαστυνόμος χωρίς να το πολυσκεφτεί και επειδή φοβόταν ότι μέχρι να αφιχθεί όχημα της Πυροσβεστικής η νεαρή θα μπορούσε να υλοποιήσει το απονενοημένο διάβημά της, πέρασε γρήγορα πάνω από τα κάγκελα, στο στενό πρεβάζι και άρπαξε γερά την 16χρονη βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Παράλληλα της μιλούσαν συνεχώς ώστε να την αποτρέψουν να πηδήξει στο κενό. Ο Πατρινός Αστυνομικός την σήκωσε στην αγκαλιά του και την παρέδωσε στους υπόλοιπους, οι οποίοι την τράβηξαν προς ασφαλές μέρος. Η παρ’ ολίγο αυτόχειρας μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Ο ανθυπαστυνόμος δέχθηκε δεκάδες συγχαρητήρια όταν γνωστοποιήθηκε η πράξη του.

Ικαρία: Ήρωας Πατρινός αστυνομικός - Έσωσε 16χρονη από αυτοκτονία 2

Το συμβάν γνωστοποίησε ο πολύπειρος αστυνομικός Χρήστος Μπαλάσκας σε ανάρτησή του στο facebook:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fxristos.mpalaskas.3%2Fposts%2Fpfbid02BjmmiWQRCvoN5M9Mt9MtNoxAndNxJgmVpxipo3J2C3CEywZEfzmeYHBJ48CW7fZal&show_text=true&width=500

Η ανάρτηση:

Σήμερα θα αναφέρω ένα περιστατικό το οποίο έγινε χθές στον Εύδηλο Ικαρίας.

Πρωταγωνιστής συνάδελφος Ανθυπαστυνόμος ο οποίος υπηρετεί στο τοπικό Α.Τ. και έχει υπηρετήσει κατά το παρελθόν στη ΔΑΕΑ, στο Α.Τ. Παγκρατίου και στην ομάδα (Ζ) της Άμεσης Δράσης Αττικής.

20/12/2023

Το Α.Τ Ευδήλου δέχτηκε τηλεφώνημα την 10:05 ώρα για ένα ανήλικο κορίτσι 16 ετών το οποίο είχε ανέβει σε ένα ύψωμα 15 μέτρων προκειμένου να δώσει τέλος στη ζωή του.

Αμέσως ο συνάδελφος μαζί με άλλους αστυνομικούς ξεκίνησαν για το σημείο.

Σε λίγα λεπτά έφτασαν και αντίκρυσαν την ανήλικη να βρίσκεται στην άκρη του υψώματος έξω από τα κάγκελα.

Ο ανθυπαστυνόμος χωρίς να το πολυσκεφτεί και επειδή μέχρι να έρθει η πυροσβεστική, η κοπέλα μάλλον θα είχε πηδήξει, πέρασε πάνω από τα κάγκελα στο στενό πρεβάζι και άρπαξε γερά την κοπέλα βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.

Τη σήκωσε στην αγκαλιά του και την παρέδωσε στους υπόλοιπους, οι οποίοι την τράβηξαν προς ασφαλές μέρος.

Η παρ’ολίγο αυτόχειρας μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας προληπτικά.

Μπράβο στους συναδέλφους του Α.Τ. Ευδήλου Ικαρίας και ιδιαίτερα στον Ανθυπαστυνόμο ο οποίος έσωσε μια ζωή.

Ηλία μας κάνεις υπερήφανους.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα