Πελετίδης για Χρυσοχοϊδη: Ο κ. υπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα

01.10.2023 / 10:57
ka 13

Σε δήλωσα του ο δήμαρχος Πατρέων αναφέρει τα εξής:

Η επίσκεψη του Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη στα Νοσοκομεία της Πάτρας χθες, είχε ως αποκλειστικό σκοπό, να διαφημίσει τη συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης της ΝΔ στον τομέα της δημόσιας Υγείας, όπως έπρατταν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αντί για λύσεις στα γνωστά προβλήματα υποστελέχωσης, ενίσχυσης με όλο το απαιτούμενο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό) και τεχνολογικό εξοπλισμό των νοσοκομείων,  προβλήματα που είναι γνωστά, τα διεκδικούν με τους αγώνες τους οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης και με μπροστάρη τη Δημοτική Αρχή, ο Υπουργός, περιορίστηκε σε γενικολογίες.

Την ώρα που ο λαός τρέμει για την υγεία του, που τα προβλήματα μαστίζουν τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης μας, Ρίο και Άγιο Ανδρέα (οι υπηρεσίες των οποίων κομμάτι-κομμάτι περνάνε σε ιδιώτες), και που το μοναδικό Παιδιατρικό νοσοκομείο, το “Καραμανδάνειο”, εκτός των ελλείψεών του στεγάζεται σε κτίριο με πολλά προβλήματα, ο κ. Υπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα! Δεν δεσμεύτηκε για το γεγονός ότι απαιτείται πλέον, νέο, σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, που να καλύπτει τις ανάγκες τις Δυτικής Ελλάδας!

Απάτησε αόριστα, ακόμη και στα αιτήματα των συμβασιούχων εργαζόμενων στην Υγεία για παραμονή τους στη δουλειά, αντί για μόνιμες θέσεις εργασίας, που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες σήμερα, με εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Η Δημοτική Αρχή, από θέση ευθύνης και αρχής, για σύγχρονη δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, βγήκε μπροστά, πάλεψε και συνεχίζει, στηρίζοντας τους αγώνες των υγειονομικών και των λαϊκών στρωμάτων. Όλο το προηγούμενο διάστημα, επιπλέον, στήριξε την πάλη για μέτρα προστασίας από την πανδημία covid-19, βγήκε μπροστά, για να μην κλείσει το “Καραμανδάνειο” κινητοποιώντας και το λαό της περιοχής με μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις όπως πέρυσι, ενώ στήριξε τις πρωτοβουλίες Εργατικών Κέντρων, συνδικάτων, λαϊκών φορέων για συνολική ενίσχυση της δημόσιας Υγείας. Σε αυτό της τον αγώνα, που συνεχίζει, βρήκε απέναντί της, τις έως και σήμερα αντιλαϊκές κυβερνήσεις, που στηρίζονται στα κόμματα ή δηλώνουν “ανεξάρτητοι” όλων όσοι διεκδικούν τη Δημαρχεία.

Ο πατραϊκός λαός, στις 8 Οκτώβρη θα δώσει ξανά την απάντησή του απέναντι σε αυτή την πολιτική και σε όσους και τοπικά την εκφράζουν, για να μεγαλώσει τις διεκδικήσεις και την πάλη του, επανεκλέγοντας τη σημερινή Δημοτική Αρχή της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, στην Πάτρα, ενισχύοντας αποφασιστικά τη δύναμη της στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Σωτήρη Παρίση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα