Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος στο «Ν»: Οι στόχοι μου για τη Δυτική Αχαΐα

01.10.2023 / 10:53
ΓΡ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ-pic-1

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΓΚΟΛΗΣ

Με το «αποδεδειγμένα παραχθέν έργο στον τόπο του, την έμπειρη ομάδα που τον πλαισιώνει και το αναλυτικό του πρόγραμμα», μπαίνει στην τελική ευθεία των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Μιλώντας στο «Νεολόγο», σημειώνει ότι ο κόσμος τον έπεισε να βγει μπροστά «γιατί πολύ απλά δεν είναι ικανοποιημένος από το έργο που έχει παραχθεί ή μάλλον που δεν έχει παραχθεί από τον Σπύρο Μυλωνά».

Σας ζητώ να ιεραρχήσετε τις τρεις σημαντικότερες επιδιώξεις σας για τον Δήμο. Ποιες είναι αυτές;

Μακάρι να ήταν μόνο τρεις οι σημαντικότερες επιδιώξεις του συνδυασμού μας. Δυστυχώς είναι πασιφανές ότι η Δυτική Αχαΐα δεν ακολούθησε τον ρυθμό των υπόλοιπων Δήμων της Δυτικής Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο είναι αναγκαίο να ανεβάσουμε ταχύτητα την επόμενη 5ετία ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Μαζί με τους συνεργάτες μου και μετά από διαρκείς συζητήσεις με την τοπική κοινωνία, δημιουργήσαμε ένα αναλυτικό πρόγραμμα 10 αξόνων που εκτιμούμε ότι πρέπει να σημειώνεται παράλληλη πρόοδος μέχρι το 2028, ώστε η Δυτική Αχαΐα να μετατραπεί στον τόπο που θα μας κάνει περήφανους. Χρειάζονται αποφασιστικά βήματα με το πρώτο να γίνεται την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Τα υπόλοιπα βήματα που θέλετε να κάνετε ποια είναι;

Στοχεύουμε να εξελίξουμε την Κάτω Αχαΐα σε μία πόλη ορόσημο, που θα ανοιχτεί προς τη θάλασσα και θα λειτουργεί νοικοκυρεμένα το κέντρο της. Έχουμε σχεδιάσει ασφαλτοστρώσεις σε όλο το δίκτυο εντός πόλης, τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, αναπλάσεις στις πλατείες Δημοκρατίας και Δύμης, κατασκευή Μαρίνας παραπλεύρως των Αλυκών και μετατροπή του οικισμού των Αλυκών σε ένα αναπλασμένο «μοναδικό ψαροχώρι». Για να έχουν νόημα όλα αυτά, πρέπει να εξασφαλίσουμε χώρους στάθμευσης και να υπάρχει σύνδεση του παραλιακού μετώπου με το κέντρο και τον προαστιακό.

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας πρέπει να γίνει πιο φιλικός στο δημότη και τον επισκέπτη με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και άμεση εξυπηρέτηση αιτημάτων. Χρειάζεται αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου, αναδιοργάνωση της ΔΕΥΑΔ, να αποκτήσουν χώρους ενημέρωσης τα χωριά μας.

Επιπλέον για να αποκτήσει «ΑΝΑπτυξιακή ΠΝΟΗ» η Δυτική Αχαΐα πρέπει να μη χάνει ούτε ευρώ από τους ευρωπαϊκούς πόρους, να δημιουργηθεί ο τρόπος προβολής των τοπικών προϊόντων, και να αναβαθμιστούν υποδομές όπως το λιμανάκι των Αλυκών και το παραλιακό μέτωπο. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να δώσουμε έμφαση και λύσεις σε χρόνια ζητήματα ύδρευσης και άρδευσης, αλλά και να βρούμε τους τρόπους για να αξιοποιείται το ανθρώπινο δυναμικό μας σε επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ.

Μας απασχολεί επίσης η καθημερινότητα, οι αγροτικοί δρόμοι, ο οδοφωτισμός, τα αδέσποτα, η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη κουλτούρας ανακύκλωσης, η προστασία των ακτών. Μας ενδιαφέρει η Παιδεία και η ασφάλεια των σχολείων, η κατασκευή νέου Ειδικού Σχολείου, η αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων και η στήριξη σωματείων.

Παράλληλα, θεωρούμε τη Δυτική Αχαΐα ένα τουριστικό «ακατέργαστο διαμάντι» που το μόνο που λείπει είναι η δημιουργία υποδομών και η ανάδειξή του. Αυτό θα το πετύχουμε με καμπάνιες, με τη δημιουργία τουριστικού οδηγού που θα περιλαμβάνει τις τοπικές επιχειρήσεις, την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, τις βελτιώσεις στην προσβασιμότητα παραλιών και την είσοδο των οικισμών. Η Δυτική Αχαΐα μπορεί και πρέπει να γίνει τουριστικός προορισμός. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας βρίσκεται και ο Πολιτισμός με την αναβάθμιση του Αχαγιώτικου Καρναβαλιού, την ενίσχυση των εκδηλώσεων των συλλόγων μας αλλά και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας μέσω του θεσμού των αδελφοποιήσεων με άλλες πόλεις.

Δεν είναι μόνο τρεις λοιπόν. Είμαστε προετοιμασμένοι για την εφαρμογή του ολιστικού μας σχεδίου που πρέπει να εκτελείται παράλληλα. Περιγράφονται τα πάντα αναλυτικά στο πρόγραμμά μας που κοστολογείται σε 46,7 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος 5ετίας. Υπάρχουν όλα στην ιστοσελίδα μας.

Οι διαφορές σας με τους άλλους συνδυασμούς; Γιατί οι πολίτες να επιλέξουν εσάς; Έχετε ικανή ομάδα για να διαχειριστείτε τις τύχες του Δήμου την επόμενη μέρα;

Υπάρχει μία ξεκάθαρη διαφορά: Το αποδεδειγμένα παραχθέν έργο στον τόπο μας. Αυτό δείχνει ότι διαθέτουμε την τεχνογνωσία να εντοπίζουμε και να αξιοποιούμε  χρηματοδοτικά εργαλεία, ότι μπορούμε να καταγράφουμε λεπτομερώς τις ανάγκες των πολιτών και να ιεραρχούμε τη δρομολόγηση λύσεων στα προβλήματα.

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν πράξη αν δεν είχα στην πλευρά μου ικανούς συνεργάτες, ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου, συμπολίτες που γνωρίζουν τα προβλήματα και έχουν προτάσεις για λύσεις. Γι’ αυτό θεωρώ πως έχουμε δημιουργήσει τον καλύτερο συνδυασμό που υπήρξε ποτέ στη Δυτική Αχαΐα. Χωρίς ταμπέλες και ιδεοληψίες. Χωρίς διαθέσεις ανούσιων προστριβών. Με αποδεδειγμένη διάθεση για προσφορά και παραχθέν έργο με ό,τι έχουν καταπιαστεί στη ζωή τους.

Αλήθεια, πότε ολοκληρώνεται η θητεία ενός Δημάρχου; Πόσος χρόνος είναι ικανοποιητικός για την υλοποίηση του έργου του; Αξιολογείστε μας παρακαλώ τον κ. Μυλωνά.

Από τις 25 Ιανουαρίου που ανακοίνωσα επίσημα την υποψηφιότητά μου, έχω αποδείξει πως δεν σκοπεύω να δυναμιτίσω το κλίμα. Το έργο ενός Δημάρχου το κρίνει ο κόσμος. Αυτός ο κόσμος λοιπόν με έπεισε να βγω μπροστά για τη Δυτική Αχαΐα γιατί πολύ απλά δεν είναι ικανοποιημένος από το έργο που έχει παραχθεί ή μάλλον που δεν έχει παραχθεί. Με τη λεπτομερή καταγραφή των αναγκών, τον κατάλληλο σχεδιασμό και την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων, σε μία θητεία μπαίνουν οι βάσεις για μια νέα πορεία. Δυστυχώς από τα μέσα του 2019 έως σήμερα αυτό δεν έχει γίνει διακριτό στους δημότες γιατί πολύ απλά όλα λειτουργούσαν στον αυτόματο πιλότο, με ερασιτεχνικούς χειρισμούς και χωρίς σχέδιο. Πάντα και παντού θα υπάρχουν δυσκολίες, αλλά ο λόγος που μας εμπιστεύονται οι πολίτες είναι για να παράγουμε έργο και όχι για να βρίσκουμε ευφάνταστες δικαιολογίες. Ο Δήμαρχος κλήθηκε να φέρει σε πέρας σημαντικές προκλήσεις, μπορεί όντως να είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του, αλλά στη ζωή μετράει το αποτέλεσμα και για τον τόπο μας το αποτέλεσμα έχει αρνητικό πρόσημο, επηρεάζοντας τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που ζουν στη Δυτική Αχαΐα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα