Ολύμπιον: Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

26.09.2021 / 6:38
heart

Στη Γενική Κλινική ΟΛΥΜΠΙΟΝ λειτουργεί Καρδιολογική Κλινική

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς καθιερώθηκε το 1999 και διοργανώνεται έκτοτε κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα.

Οι Έλληνες, διατρέχουμε τον υψηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα μεταξύ των χωρών της Μεσογείου, καθώς έχουμε εγκαταλείψει τον παραδοσιακό τρόπο διατροφής και ζωής: Το 45-50% του πληθυσμού είναι καπνιστές, έως και το 1/3 του πληθυσμού είναι παχύσαρκοι, το 10% πάσχει από διαβήτη και το 1/3 των Ελλήνων έχει αυξημένη αρτηριακή πίεση. Το αποτέλεσμα είναι στην Ελλάδα να έχουμε 20.000 νέα εμφράγματα ετησίως.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η καρδιαγγειακή νόσος ευθύνεται για το θάνατο 17,5 εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως, και μέχρι το 2030 αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί και να φθάσει τα 23 εκατομμύρια. Παγκοσμίως, 1 στους 10 ανθρώπους ηλικίας 30-70 ετών πεθαίνει πρόωρα από καρδιαγγειακά νοσήματα, συμπεριλαμβανομένων καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων. Τουλάχιστον το 80% αυτών των πρόωρων θανάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν ο καθένας από εμάς είχε γνώση των παραγόντων κινδύνου των καρδιαγγειακών παθήσεων.

H Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά:

  • Υιοθετήστε έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής
  • Σταματήστε το κάπνισμα
  • Επιλέξτε μια ισορροπημένη διατροφή
  • Ελέγχετε τακτικά την αρτηριακή σας πίεση και τη χοληστερίνη

Η πανδημία Covid-19 έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, ανατρέποντας την καθημερινότητα των πολιτών που ανησυχούν ιδιαίτερα για την υγεία τους καθώς και την αλληλεπίδραση που έχει ο Covid-19 με τα καρδιαγγειακά νοήματα.

Ποιοι ασθενείς με καρδιολογικές παθήσεις ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες σε περίπτωση μόλυνσης με Covid-19;

  1. Καρδιακή Ανεπάρκεια (Ισχαιμικής ή μη αιτιολογίας)
  2. Στεφανιαία Νόσο (Πρόσφατο Οξύ Στεφανιαίο Σύνδρομο ή επέμβαση επαναγγείωσης (αγγειοπλαστική-stent ή αορτοστεφανιαία παράκαμψη) τους τελευταίους 12 μήνες
  3. Πνευμονική Υπέρταση
  4. Συγγενείς Καρδιοπάθειες μετά από χειρουργική διόρθωση με σημαντική υπολειπόμενη βλάβη ή μη διορθωμένες συγγενείς καρδιοπάθειες.
  5. Προσθετικές καρδιακές βαλβίδες
  6. Μυοκαρδιοπάθειες
  7. Ιστορικό τεκμηριωμένης μυοκαρδίτιδας
  8. Καναλοπάθειες

Στη Γενική Κλινική ΟΛΥΜΠΙΟΝ λειτουργεί Καρδιολογική Κλινική με έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποστηριζόμενο από τον πλέον σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των καρδιολογικών νοσημάτων και παρέχει υπηρεσίες σε νοσηλευόμενους αλλά και εξωτερικούς ασθενείς.

Στο εξειδικευμένο Τμήμα Καρδιαγγειακής απεικόνισης της Κλινικής, διενεργούνται όλες οι σύγχρονες απεικονιστικές εξετάσεις (Υπέρηχοι καρδιάς, Μαγνητική Καρδιάς, Αξονική Στεφανιογραφία, Σπινθηρογράφημα καρδιάς), οι οποίες αποτελούν βασικό στοιχείο στην προσπάθεια πρόληψης και θεραπείας των Καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η Κλινική διαθέτει Αιμοδυναμικό τμήμα με έμπειρο επεμβατικό καρδιολόγο και υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την εκτέλεση στεφανιογραφιών και δεξιών καθετηριασμών. Επιπλέον, εξειδικευμένος Καρδιολόγος – Ηλεκτροφυσιολόγος συνεργάζεται με την κλινική και παρέχει υποστήριξη σε σύνθετα αρρυθμιολογικά προβλήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και ραντεβού σε εξειδικευμένο Καρδιολόγο ή εξετάσεις, μπορείτε να καλέσετε στο 2610 464 000 και τις καθημερινές 8.00-16.00 στο 2610 464 148.

https://www.olympion-sa.gr/

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα