Οι άτυπες προεκλογικές συνεργασίες αποκαλύπτονται

16.12.2020 / 18:38
DP

Γράφει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος – Μέλος της Ώρας Πατρών

Δεν είναι λίγες οι φορές που το τελευταίο διάστημα η παράταξη του κ. Πατούχα λειτουργεί σαν γραφείο τύπου  της δημοτικής αρχής. Αλήθεια πόσο ανυπότακτος είναι όταν πιστεύει ότι ο ρόλος του είναι να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση υπακούοντας στα κελεύσματα  της Λαϊκής Συσπείρωσης;

Συμπεριφέρεται ως άτυπος εταίρος του δημάρχου ο κ. Πατούχας χωρίς να έχει καμία ιδεολογική και πολιτική διαφορά με τον κ. Πελετίδη. Ίσως αυτή η βοήθεια καταλήξει στο άμεσο ή απώτερο μέλλον σε συνεργασία. Πιθανότατα αυτή την ώρα περιμένει υπομονετικά στον προθάλαμο δίνοντας καλά δείγματα γραφής. Οι δημόσιες τοποθετήσεις της Ανυπότακτης Πολιτείας εναντίον δημοτικών παρατάξεων με κυριότερη, την προκλητική κάθε φορά επίθεση στην παράταξή μας Ώρα Πατρών φαίνεται να είναι  σχεδιασμένες από κοινού με τη δημοτική αρχή. Μια δημοτική αρχή που προσπαθεί να βρει υπερασπιστές στα αδιέξοδα που η ίδια βρίσκεται με την αντιδημοκρατική πολιτική και την έλλειψη σεβασμού στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Η Αριστερά είναι ταυτόσημη με τις δημοκρατικές διαδικασίες, τον σεβασμό της διαφορετικότητας, την απλή αναλογική. Οι θέσεις αυτές σε καμία περίπτωση δεν υπηρετούνται με τις καθ’ υπόδειξη παρεμβάσεις του κ. Πατούχα που αναπαράγει ουσιαστικά τις θέσεις της δημοτικής αρχής. Χαρακτηρίζει απλά «άκομψη» τη διακοπή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, για την ταμπακιέρα ωστόσο, ότι δεν υλοποιώ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου…. «σιγή ασυρμάτου». Η σωτήρια «άκομψη» διακοπή ήταν αποτέλεσμα της πρωτοφανούς θεσμικής εκτροπής του δημάρχου ο οποίος δήλωσε περιφρονητικά και κατηγορηματικά, ότι δεν πρόκειται να υλοποιήσει ψηφισμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Οι αυταρχικές και αλαζονικές συμπεριφορές δεν συνάδουν με το δήθεν αριστερό προσωπείο της δημοτικής αρχής που ο κ. Πατούχας λιβανίζει και επικροτεί.

Τέλος ας ξεκαθαρίσουμε και «τα περί λαγού της κυβέρνησης» για το θέμα της παροχής ηλεκτρονικού εξοπλισμού στους μαθητές. Κανείς δεν  μπορεί να κλείνει τα μάτια στο εγκληματικό έργο της κυβέρνησης στην παιδεία και είμαστε οι πρώτοι που το καταγγείλαμε. Εμείς πιστεύουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να αποτελεί δίχτυ προστασίας για το δημότη, ενώ είναι αυτονόητο ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ηθική υποχρέωση να συμπληρώνει τα κενά της κεντρικής εξουσίας όπως συμβαίνει σε πολλούς τομείς (κοινωνικά φροντιστήρια, άστεγους, φάρμακα, γεύματα). 

Η διαφαινόμενη συνεργασία της Λαϊκής Συσπείρωσης και του κ. Πατούχα μπορεί να εξυπηρετεί προσωπικές πολιτικές όμως η πρακτική και η εφαρμογή των θέσεων που υπερασπίζονται και προβάλλουν, έχουν πάρει προ πολλού οριστικό διαζύγιο με εκείνες της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα