Νίκος Καρβέλας: Κόλαφος ο Αντώνης Πρέκας για τη συνέντευξή του

02.04.2024 / 14:03
karvelas_prekas

Την πολυσυζητημένη συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Καρβέλας και την επιθετική συμπεριφορά του στο πρόσωπο της Νίκης Λυμπεράκη που τον φιλοξένησε στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα», σχολίασε ο Αντώνης Πρέκας.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας ξέσπασε κατά του μουσικοσυνθέτη για το πού αποσκοπούσε η τηλεοπτική του εμφάνιση και η ένταση με την παρουσιάστρια.

Ο συγγραφέας τόνισε στο «Super Κατερίνα» ότι ο Νίκος Καρβέλας παρουσιάστηκε σαν σοφιστής ενώ το κίνητρο πίσω από τη σπάνια αυτή συνέντευξή του, για τον Αντώνη Πρέκα, είναι η προώθηση του νέου βιβλίου που έγραψε.

Αρχικά, ο δημοσιογράφος είπε: «Ε κοιτάξτε να δείτε δεν είναι κάτι που με εξέπληξε. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι σε μια κοινωνία που οι θεσμοί είναι για πέταμα, βρωμάνε… εσύ που μπαίνεις στη διαδικασία να μιλήσεις για αυτά, τι κάνεις; Μπαίνεις μέσα σε μια λογική μάρκετιν γιατί το ουσιώδες είναι ότι ο Νίκος Καρβέλας έβγαλε ένα βιβλίο που λέγεται “Νοοσοφία” και κάπου εκεί λέει ότι “να ερευνάτε για να σπάσετε τα αυτά της λογικής”. Ήθελε να το παίξει ένας σοφιστής και δοκησίσοφος, αυτός που τα ξέρει όλα».

Όσο για την ατάκα του Νίκου Καρβέλα «η βουλή είναι βόθρος» ο Αντώνης Πρέκας είπε: «Η ισοπέδωση των πραγμάτων όπως ας πούμε “η βουλή είναι βόθρος”… Τι θα πει όμως αυτό; Η βουλή είναι οι τριακόσιοι; Μα οι τριακόσιοι αενάως δεν είναι οι ίδιοι. Σε κάθε εκλογική διαδικασία 150 ανανεώνονται και ούτω καθεξής. Γενικά, η ισοπέδωση και η είναι η αρχή του φασισμού και επίσης ο μέγας φιλόσοφος ο Σωκράτης έλεγε ότι “ἕν οἶδα, ὅτι οὐδέν οἶδα”. Άρα όποιος βγαίνει και θεωρεί τον εαυτό του ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια είναι ένας εν πολλοίς ηλίθιος».

Όσο για το πώς αντιμετώπισε η Νίκη Λυμπεράκη την επιθετική συμπεριφορά του καλεσμένου της προς εκείνη, ο Αντώνης Πρέκας είπε: «Μια χαρά το αντιμετώπισε, με αμηχανία βέβαια, αλλά μια χαρά, αξιοπρεπέστατα».

Αναφερόμενος στη συνέχεια, στο κίνητρο του μουσικοσυνθέτη μέσα από την εμφάνισή του στην εκπομπή, ο δημοσιογράφος σχολίασε: «Ήθελε να κάνει αυτό το σόου, διασφάλισε ότι θα είναι και ζωντανή εκπομπή και δεν θα τον κόψει κανείς και είπε αυτά. Και είπε λοιπόν τη θεωρία του ότι ο γυάλινος κόσμος δεν σπάει με ιδέες αλλά με πέτρινες λέξεις. Μα οι λέξεις εκφράζουν ιδέες».

Τέλος, ο Αντώνης Πρέκας είπε: «Δεν δίνει συνεντεύξεις, αλλά επιλέγει να δώσει συνέντευξη για έναν ευτελή σκοπό, να πουλήσει το βιβλίο του».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα