Καιρός: Επιμένει η αφρικανική σκόνη

18.05.2024 / 10:02
8d14922ee21bb4e50ef80255a3546ca7_xl

Παραμένει το αφόρητο σκηνικό αφρικανικής σκόνης και υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα μας με την κατάσταση και σήμερα Σάββατο να είναι δύσκολη.

Η αφρικανική σκόνη συνεχίζει την επέλασή της με το φαινόμενο να είναι άκρως επικίνδυνο για τις ευπαθείς ομάδες και συνοδεύεται με υψηλές θερμοκρασίες και λασποβροχές.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Κώστα Γιαννόπουλο και σήμερα η αφρικανική σκόνη και οι υψηλές θερμοκρασίες θα δημιουργήσουν αποπνικτικό κοκτέιλ στην ατμόσφαιρα.

«Για το Σαββατοκύριακο η σκόνη θα παραμείνει στον ουρανό της χώρας αλλά περισσότερο το φαινόμενο αυτό θα επικρατήσει το Σάββατο. Η σκόνη θα είναι αντίστοιχη της Παρασκευής με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας το Σάββατο και με μεγαλύτερα την Κυριακή».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο μετεωρολόγος θα έχουμε στην ατμόσφαιρα μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης.

«Το Σάββατο περιμείνουμε αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές που θα συνοδεύονται με μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο. Στην Κρήτη 33 με 34 βαθμούς, στην Αθήνα το θερμόμετρο θα φτάσει τους 27 με 28 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 24 με 25. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς από ανατολικοί σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις».

Όσον αφορά στην Κυριακή η σκόνη θα έχει μια μικρή υποχώρηση ωστόσο θα ανέβει και άλλο η θερμοκρασία σύμφωνα με τον Κώστα Γιαννόπουλο. «Την Κυριακή η διαφορά του καιρού θα είναι ότι η σκόνη θα είναι λιγότεροι και η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει στην Αθήνα τους 29 βαθμούς. Περιμένουμε και κάποιες μπόρες και σε περιοχές της Μακεδονίας και στα ορεινά ηπειρωτικά.

Αυτές οι μπόρες στη βόρεια Ελλάδα θα ρίξουν λίγο την θερμοκρασία ενώ στα κεντρικά και νότια θα δούμε μέχρι και 30 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη λίγο παραπάνω».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα