Μέτρα για τον κορωνοϊό: Ανοιχτά βιβλιοπωλεία ζητούν οι εκδότες από τον πρωθυπουργό

06.11.2020 / 13:11
books

Έκκληση να παραμείνουν ανοιχτά τα βιβλιοπωλεία  της χώρας απευθύνει στον Πρωθυπουργό η Σύμπραξη των Εκδοτών. Στην σχετική τους επιστολή τους, μάλιστα, αναφέρουν το παραδείγματα της Ιταλίας και του Βελγίου, χώρες οι οποίες δεν συμπεριέλαβαν το κλείσιμο των βιβλιοπωλείων στα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Tο βιβλίο υπήρξε ο κύριος συμπαραστάτης της ελληνικής κοινωνίας και η γοητεία της ανάγνωσης μετρίασε τις σκληρές και άχαρες ώρες όλων μας στη διάρκεια του διμήνου Μαρτίου-Μαΐου, όταν “Μείναμε Σπίτι” και αποτρέψαμε την εξάπλωση του κορονοϊού» υπογραμμίζουν οι εκδότες.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως «τα βιβλιοπωλεία είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα μικρά καταστήματα, στα οποία μπορούν εύκολα να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας» και προτείνουν το sms για τη μετάβαση στα φαρμακέια  να περιλαμβάνει και τα βιβλιοπωλεία. «Η παραγγελία μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά και ο ενδιαφερόμενος θα παραλαμβάνει το βιβλίο του στην πόρτα του βιβλιοπωλείου, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα φαρμακεία. Με τον τρόπο αυτόν αποφορτίζονται και οι εταιρείες ταχυμεταφορών, οι οποίες αποδείχτηκαν ανεπαρκείς στο διάστημα της προηγούμενης καραντίνας λόγω έλλειψης μέσων να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση βιβλίων» εξηγούν.

Εκφράζουν δε την πεποίθηση πως «με τα βιβλιοπωλεία ανοιχτά, ο κοινωνικός περιορισμός δεν θα καταλήξει πολιτιστική απομόνωση και θα στηριχθούν και όσοι από τους συμπολίτες μας δεν έχουν εξοικείωση και πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο βιβλίο, τον μοναδικό, πολύτιμο και διαχρονικό σύντροφο όλων μας, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων, φύλου, μορφωτικού επιπέδου, τόπου κατοικίας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα