Λουτράκι: Εκτός κινδύνου, μέχρι στιγμής, τα διυλιστήρια – Αγωνία για τις αναζωπυρώσεις

19.07.2023 / 12:19
Το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουλίου 2023, δόθηκε μεγάλη μάχη για να μην πλησιάσει η πυρκαγιά τα διυλιστήρια της Motor Oil. Τελικά πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν το μέτωπο σε απόσταση πάνω από ένα χιλιόμετρο από τις εγκαταστάσεις, στην απέναντι κορυφογραμμή. Η προσπάθεια όλο το βράδυ επικεντρώθηκε στο να κρατηθεί το μέτωπο εκεί και να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις κρίσιμες σημασίας εγκαταστάσεις.
(EUROKINISSI)

Καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον και στις περιουσίες προκαλούν οι πυρκαγιές που εξακολουθούν να καίνε, σε Δυτική Αττική και Λουτράκι.

Το πύρινο μέτωπο του Λουτρακίου κινείται η ανατολικά του Αγίου Χαραλάμπους αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύουν τα διυλιστήρια, ούτε η μονάδα βιοντίζελ που βρίσκεται κοντά. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής των ζημιών από ειδικά κλιμάκια ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται στα 500 μέτρα από την Εθνική Οδό.

Μεγάλη μάχη δόθηκε τη νύχτα για να αποτραπούν τα χειρότερα. Αξίζει να αναφερθεί ότι παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών, η πυρκαγιά τη νύχτα «έγλειψε» την Εθνική Οδό, λίγο μετά τα Μέγαρα, αλλά τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο.

Μικρές αναζωπυρώσεις πραγματοποιούνται στο Πανόραμα, αλλά δεν φαίνεται να προκαλούν μεγάλο προβληματισμό καθώς τέσσερα αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και ένα συντονιστικό, ενισχύουν το έργο των πυροσβεστών.

Από την άλλη πλευρά του Περάματος, το πύρινο μέτωπο μετακινείται προς την περιοχή των Ισθμίων και συγκεκριμένα προς τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου. Οι προσπάθειες να μην πλησιάσει η φωτιά στα διυληστήρια Κορίνθου και σε μονάδα παραγωγής βιοντίζελ στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται και σήμερα. Υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις και η ένταση του ανέμου βαίνει αυξανόμενη.

Υπενθυμίζεται ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για έξι μήνες, κηρύχθηκε ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο της Επιδαύρου μέχρι τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα. Επιπλέον, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο της Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Κόρινθο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την αριστερή και μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας παραμένει κλειστή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα