Αχαΐα: Οι στόχοι ΚΚΕ, «Ελληνικής Λύσης» και ΜεΡΑ 25 στις προσεχείς κάλπες

28.05.2023 / 17:15
sygk_patra-33

Το ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μαΐου αύξησε τις δυνάμεις του στο νομό καθώς έλαβε ποσοστό 6,80% (12.166 ψήφοι), έναντι του 5,45% (9.283 ψήφοι) που είχε λάβει στην αναμέτρηση του 2019. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στον «Νεολόγο» το μέλος του Γ.Π. Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το ΚΚΕ Δημήτρης Αγγελόπουλος: «Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ που αποτυπώνεται τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο και στο νομό, αλλά και τον Δήμο της Πάτρας αποτελεί ένα θετικό βήμα, που θα δώσει ώθηση για τα επόμενα βήματα που θα μετρήσουμε μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό. Είμαστε αισιόδοξοι, ο λαός μπορεί να κάνει ξανά τη διαφορά, να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ που θα είναι το μοναδικό του αποκούμπι την επόμενη μέρα. Καλούμε όσους δεν έκαναν το βήμα στις 21 Μάη, να το τολμήσουν και να δώσουν ηχηρή απάντηση, στα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα που θα φουντώνουν τις επόμενες μέρες πολλαπλασιάζοντας την εκλογική δύναμη του ΚΚΕ» και τονίζει: «Πάμε για ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, μοναδική μαχητική αντιπολίτευση».

«Αύξηση των ποσοστών»

Η «Ελληνική Λύση» μπορεί να ήρθε πίσω από την «Νίκη» στο νομό Αχαΐας, ωστόσο επειδή το νεοεμφανιζόμενο κόμμα του θεολόγου Δημήτρη Νάτσιου δεν μπαίνει στη Βουλή, το κόμμα Βελόπουλου καταλαμβάνει μία έδρα. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου του νομό είναι ο αρχηγός του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος δεν κράτησε την έδρα και εκλέγεται ο Γιάννης Λαϊνιώτης, ο οποίος μιλώντας στο δελτίο του Achaia, εκτίμησε η «Ελληνική Λύση» θα αυξήσει τα ποσοστά της, τόσο πανελλαδικά, όσο και τοπικά. «Θα παλέψουμε για να κρατήσουμε την έδρα και να ανεβάσουμε τα ποσοστά του κόμματος και θα καταφέρουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαϊνιώτης.

«Επείγει η προάσπιση του προοδευτισμού»

Στους ηττημένους της εκλογικής αναμέτρησης κατατάσσεται το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος άλλωστε ήταν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο νομό Αχαΐας. Το κόμμα δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, αφού συγκέντρωσε σε πανελλαδικό επίπεδο 2,62%, και 2,5% των εκλογέων στην Αχαΐα.

«Το παρόν εκλογικό αποτέλεσμα είναι σίγουρα αποτυχία. Εμείς θα κάνουμε την αυτοκριτική μας, για τα δικά μας λάθη και όχι του ψηφοφόρου που δεν μας επέλεξε, δοθέντος χρόνου και ηρεμίας», σημειώνει στον «Νεολόγο» των Πατρών ο Συντονιστής Εκλογικής Επιτροπής Αχαΐας ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για την Ρήξη Γεράσιμος Γραμματικόπουλος και τονίζει πως: «Επείγει όμως, στις 25 Ιουνίου, η προάσπιση του προοδευτισμού στην Ελλάδα. Ή ΝΔ εξέφρασε τον στόχο των 180 εδρών με σκοπό την δυνατότητα μονοκομματικής συνταγματικής αναθεώρησης με ό,τι αυτό σημαίνει για δημόσια αγαθά όπως νερό, υγεία, παιδεία. Αυτή η πορεία ανακόπτεται, βάσει εκλογικού νόμου, με την είσοδο του ΜέΡΑ25 στην Βουλή».

ΦΑΝΗΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα