Quantcast

Αχαΐα: Οι τακτικές και οι στόχοι Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την κάλπη του Ιουνίου

28.05.2023 / 15:30
pasok-syriza-nd

ΟΙ 30 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ «ΚΟΝΔΟΡΑ»

Του Γιάννη Γεωργόπουλου

Πεδίο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να αποτελέσει επι ένα μήνα η Πάτρα και η υπόλοιπη Αχαΐα. Με φόντο την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου και στον απόηχο των αποτελεσμάτων από την κάλπη της 21ης Μάϊου τα κομματικά επιτελεία σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις και τακτικές.

Για τη Νέα Δημοκρατία η επιστροφή στην πρώτη θέση προτίμησης του εκλογικού σώματος μετά από 49 χρόνια, με την επίτευξη του εμφατικού 33.95%, το στοίχημα είναι ένα και μοναδικό. Στη «χειρότερη» των περιπτώσεων να διατηρήσει σε επίπεδο νομού αυτό το ποσοστό, το οποίο αυτομάτως θα αποτελέσει και το κλειδί για την επίτευξη του στόχου εκλογή τεσσάρων βουλευτών.

Η στόχευση είναι συγκεκριμένη και αποσκοπεί στη διατήρηση της επαφής που έχει ανοίξει με το εκλογικό σώμα. Σε αυτή την κατεύθυνση έχει δοθεί εντολή σε όλους του βουλευτές αλλά και τους υποψηφίους να συνεχίσουν τις περιοδείες σα να ξεκινά η αναμέτρηση από το μηδέν.

Παράλληλα από την Πειραιώς η νόρμα που έχει δοθεί έχει να κάνει με την διατήρηση χαμηλού προφίλ και της μη ύπαρξης ίχνους έπαρσης .

Οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί για 31 ημέρες η Νέα Δημοκρατία στο νομό ορίζονται από την ανάγκη επίτευξης μιας μεγάλης κοινοβουλευτικής πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν  με ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής, με την Αχαΐα να συνεισφέρει με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό.

Ο στόχος και η πρόταση στις επαφές με την κοινωνία θα της περιοχής θα πρέπει να παραμείνει σαφής και να συνοδεύεται από την επίκληση της αυτοδυναμίας. Με την επισήμανση  πως η δυνατή οριστική κυβερνητική λύση για τον τόπο.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Το κόμμα  της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκινά στο πάλαι ποτέ κάστρο του από την πλέον  δυσμενή θέση καθώς η κατάρρευση του κατά 13.26 μονάδες στο νομό, που μεταφράζεται σε απώλεια 20274 ψήφων, αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος.

Παρά την απρόβλεπτη εκλογική ήττα σε πρώτο χρόνο η προσπάθεια επικεντρώνεται στη διατήρηση της ενότητας και της επανεκκίνησης προκειμένου μέχρι την αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου να διασωθεί ότι μπορεί να διασωθεί και να μην υπάρξουν περαιτέρω απώλειες λόγω της απογοήτευσης που υπάρχει στις τάξεις των ψηφοφόρων.

Ο κίνδυνος της περαιτέρω  «απαλλοτρίωσης» ακόμα και αυτών των ψήφων που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός, καθώς το momentum ευνοεί κάτι τέτοιο λόγω και της ύπαρξης ψυχολογία ηττημένου.

Ο πρώτος στόχος είναι να επικεντρωθεί η προσπάθεια στο συναίσθημα του ψηφοφόρου, να γίνεται συνεχώς επίκληση στην ανάγκη να υπάρξει ένα κόμμα που θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα δρα και κυβερνά ανεξέλεγκτα, ενώ η πρόθεση είναι να καταδειχθεί και ο αρνητικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ στην προσπάθεια για να διαμορφωθούν οι συνθήκες για τη δημιουργία δημοκρατικού μετώπου διακυβέρνησης της χώρας.

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Το πρώτο στοίχημα για εκλογική αύξηση της δύναμης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και στην Αχαΐα επιτεύχθηκε. Η άνοδος κατά 3.52 μονάδες σε συνδυασμό με την καταγραφή σημαντικής τάσης ψηφοφόρων από το νομό αποτελούν μία από τις ιδανικότερες συνθήκες οι οποίες επέτρεψαν να μπει ήδη σε εφαρμογή ο στόχος της περαιτέρω αύξησης των ποσοστών.

Ήδη στελέχη από το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην περιοχή δηλώνουν ευθέως πως το ζητούμενο είναι η δεύτερη θέση και η ανάδειξη της «Δημοκρατικής Παράταξης» τουλάχιστον σε επίπεδο νομού ως τον κύριο εκφραστή της κεντροαριστεράς.

Σε αυτή την κατεύθυνση και με την δοκιμασμένη συνταγή της άμεσης επικοινωνίας που ούτως ή άλλως διαθέτουν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στο νομό, η μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένες των περιπτώσεων αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρή και μέχρις «εσχάτων».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα