Παρασκευή, 3.02.2023, 6:32 πμ

ΣΥΡΙΖΑ: Θετικές σκέψεις για τις κρυφές γραμμές στις δημοσκοπήσεις

02.12.2022 / 11:55
ta 53

Με αφορμή την πιο πρόσφατη των μετρήσεων, αυτή της GPO για το κανάλι Star, αλλά και τις προηγούμενες μια πιο προσεχτική ανάγνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι και αιτία εκπόνησης συμπερασμάτων για το πολιτικό σκηνικό. Πάντα με την αποστροφή από την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στην πρόσφατη Πολιτική Γραμματεία του κόμματος: «Η φθορά της κυβέρνησης είναι τεράστια. Το καταλαβαίνει αυτό όποιος περπατά και συζητά με τους απλούς ανθρώπους στην αγορά, στους χώρους δουλειάς».

Που σημαίνει πως υποεκτιμούνται οι κοινωνικές τάσεις από τους συστημικούς ιμάντες αλλά πρέπει να υπογραμμίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου πάντως ακτινογραφούν περισσότερο όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και πιο εξονυχιστικά. Και καταλήγουν σε μια σειρά «πορισμάτων».

Εστιάζουν για παράδειγμα, στο γεγονός πως το πρόβλημα ή πλέγμα προβλημάτων που απασχολεί τους πολίτες σε ποσοστό 85%, είναι: οικονομία-ακρίβεια-πληθωρισμός-ανεργία. Λένε δε από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι κομματικές πηγές, πως στην σύγκριση ανάμεσα στον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα, ο Τσίπρας υπερτερεί του δεύτερου στο ότι συναισθάνεται τα προβλήματα και τις ανησυχίες της κοινωνίας με ποσοστά 40% έναντι 34%, στην ακεραιότητα για την διαχείριση των χρημάτων του κράτους με ποσοστά 41% έναντι 36%, στην στήριξη του εισοδήματος με ποσοστά 35% έναντι 29%, στην αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας με ποσοστά 31% έναντι 30%, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς με ποσοστά 29% έναντι 24% .

Απέναντι στα συμφέροντα

Τέλος οι πολίτες θεωρούν ότι ο Τσίπρας είναι απέναντι «στα κατεστημένα συμφέροντα» με ποσοστό 34% έναντι 28% του Μητσοτάκη. Πέραν του γεγονότος πως στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η ακρίβεια «τρώει» την κυβέρνηση ενώ παράλληλα οι ίδιοι δείχνουν ανθετικότητα στο λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» κάνουν και μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση από το poll of polls τους: πως το αντι-σύριζα μέτωπο έχει εξασθενήσει αφού όπως τονίζουν – βάσει μετρήσεων- στην ερώτηση ποιο κόμμα θα σας ενοχλούσε να κερδίσει τις εκλογές ανεξάρτητα την πολιτική σας προτίμηση, η ΝΔ λένε οι πολίτες με ποσοστό 37% ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντάει το 36%.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα