Παρασκευή, 3.02.2023, 6:35 πμ

Οικονόμου: «Εκλογές όσο πιο κοντά στο τέλος της 4ετίας»

02.12.2022 / 11:03
ta 44

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν όσο πιο κοντά γίνεται στο τέλος της τετραετίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Συνδέσεις« της ΕΡΤ σήμερα το πρωί (2.12.2022) ότι οι κάλπες για τις εκλογές θα στηθούν κοντά στο τέλος της λήξης της θητείας της Κυβέρνησης και ξεκαθάρισε ότι στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία.

Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Γιάννης Οικονόμου, ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ μέσα σε όλα σχολίασε και τα καυτά ζητήματα της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, των αυξήσεων των επιτοκίων των δανείων και της τουρκικής προκλητικότητας.

Για το θέμα της διεξαγωγής των εκλογών ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε: «Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Δεν νομίζω να μας κατηγορήσει κανείς για 2 ή 3 μήνες νωρίτερα».

«Νομίζω από την Άνοιξη και μετά αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι είναι πιθανόν να έχουμε τις εκλογικές διαδικασίες δεδομένου ότι θα έχουμε μία εκλογική αναμέτρηση που πιθανότατα θα είναι δύο γύρων. Η κάλπη είναι μία και εθνική, οι πολίτες από την πρώτη κάλπη πρέπει να επιλέξουν για την επόμενη μέρα», συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η αυτοδυναμία, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση για συνεργασία της ΝΔ με την Ελληνική Λύση στις επικείμενες εκλογές. «Η ΝΔ θα διεκδικήσει την εντολή καθαρής αυτοδύναμης κυβέρνησης. Στόχος μας η αυτοδύναμη κυβέρνηση. Οι συνθήκες που ζούμε απαιτούν αποφάσεις γενναίες και που να ενσωματώνουν και να στοιχίζονται πίσω τους ευρύτερες κοινωνικές πλειοψηφίες. Με την Ελληνική Λύση δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας».

«Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενδείξεις που να μην μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι – πολλώ δε μάλλον, όταν θα τεθούν πολύ άμεσα τα διλήμματα στην εκλογική διαδικασία – ότι στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής, η ΝΔ θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με ότι αυτό συνεπάγεται», συνέχισε ο Γιάννης Οικονόμου και συμπλήρωσε: «Τις απαντήσεις για τις κυβερνήσεις και τους πρωθυπουργούς τις δίνει ο λαός».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα