Παρασκευή, 3.02.2023, 5:34 πμ

Ο Γιάννης Βαρουφάκης στο δημαρχείο της Πάτρας – Συνάντηση με τον Κώστα Πελετίδη

02.12.2022 / 12:14
1669967213131

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, δέχτηκε, σήμερα (Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2022) το πρωί, στο Δημαρχείο, την επίσκεψη του Γραμματέα του Μέρα25, κ. Γιάννη Βαρουφάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Βαρουφάκη για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο λαός της Πάτρας και ο Δήμος. Ο Κ. Πελετίδης αναφέρθηκε στο ζήτημα της υποχρηματοδότησης, σημειώνοντας ότι ενώ ο Δήμος Πατρέων, με βάση τον Καλλικρατικό νόμο, δικαιούται να παίρνει 90 εκ. ευρώ το χρόνο χρηματοδότηση από το κράτος, τελικά παίρνει μόνο 24 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα να βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή αγωνίζεται και διεκδικεί τα ποσά που παρακρατούνται. Είπε επίσης ότι η υποχρηματοδότηση με την απαγόρευση των προσλήψεων προσωπικού, που έχει επιβληθεί στους Δήμους, συνθέτουν την πολιτική με την οποία θέλουν να οδηγήσουν τις δημοτικές υπηρεσίες σε χέρια ιδιωτών εργολάβων, με αποτέλεσμα ο λαός να πληρώνει και να ξαναπληρώνει για αγαθά και υπηρεσίες που δικαιούται να έχει δωρεάν, γιατί ήδη έχει πληρώσει με βαριά και άδικη άμεση και έμμεση φορολόγηση στο κράτος.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε, ακόμη, στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα της πόλη μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα