Συνταγή για ρεβίθια με λουκάνικο

14.09.2023 / 8:55
ρεβίθια

Αργά και σταθερά τα φθινοπωρινά πιάτα παίρνουν θέση στο τραπέζι. Και ξεκινάς με τα θρεπτικά ρεβίθια με λουκάνικο.

Συστατικά
1/2 κιλό ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς σε ζεστό νερό
3-4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 mlλευκό κρασί
2 μεσαίες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές λωρίδες
500 γρ. ντοματίνια
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι ή μπούκοβο

Τρόπος Μαγειρέματος
Βάζεις για μερικές ώρες τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό
Τα σουρώνεις και τα ρίχνεις σε μια μεγάλη
Ρίχνεις νερό μέχρι να τα σκεπάσεις και τα αφήνεις να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά
Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα βράζεις για περίπου 50 λεπτά
Τα δοκιμάζεις, τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Ρίχνεις το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις τα λουκάνικα
Τα γυρνάς μέχρι να πάρουν χρώμα σε όλες τις πλευρές
Τα αφήνεις στην άκρη και σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και τα σβήνεις με το κρασί
Ρίχνεις σε ένα σκεύος με καπάκι ή στη γάστρα τα ρεβίθια, το λουκάνικο, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις πιπεριές, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και το ζεστό νερό
Σκεπάζεις το σκεύος και τα αφήνεις να ψηθούν για 45 περίπου λεπτά
Προσθέτεις τα ντοματίνια και ελέγχεις αν χρειάζεται νερό
Τα ψήνεις για 10 ακόμη λεπτά
Αφαιρείς το σκεύος από το φούρνο και περιμένεις μερικά λεπτά πριν σερβίρεις.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα