Τα σχολεία ξεκίνησαν κι αν θέλεις τα παιδιά να έχουν το πιο λαχταριστό και θρεπτικό σνακ στην τσάντα τους, τα muffins με σπανάκι είναι ότι καλύτερο.
Συστατικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. πολύ καλά πλυμένο και ψιλοκομμένο σπανάκι
1 κ..γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 αυγά
200 γρ. τριμμένη φέτα (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το σπανάκι, τη φέτα, το γιαούρτι, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις πολύ καλά με το γδάρτη
Προσθέτεις το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να γίνεις ένα ομοιογενές μείγμα
Λαδώνεις και αλευρώνεις τις μικρές φόρμες και αδειάζεις το μείγμα χωρίς να τις γεμίσεις
Ψήνεις τα muffins στους 180ο C για 25 περίπου λεπτά
Περιμένεις λίγο να κρυώσουν και τα βγάζεις από τις φόρμες.