Συνάντηση Χατζηδάκη με την Ένωση Τραπεζών: POS παντού και επιδόματα μέσω χρεωστικών καρτών

11.07.2023 / 7:21
xatzidakis-maketa_2

Δεν διαφαίνεται αύξηση επιτοκίων στις καταθέσεις ταμιευτηρίου στο εγγύς μέλλον, προκειμένου να κλείσει η «ψαλίδα» που έχει ανοίξει με τα αυξημένα επιτόκια των χορηγήσεων δανείων.

Το θέμα απασχόλησε ιδιαίτερα τη δίωρης διάρκειας συζήτηση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση συμφωνήθηκε η διεξαγωγή ευρείας ενημερωτικής εκστρατείας εκ μέρους των τραπεζών, σε σχέση με άλλα τραπεζικά προϊόντα τα οποία διαθέτουν, πέραν των καταθέσεων ταμιευτηρίου, τα οποία έχουν πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις για τους καταθέτες.

Από πλευράς του, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης ενημέρωσε τις τράπεζες για τις πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε στις προγραμματικές δηλώσεις για κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των τόκων των εντόκων γραμματίων και των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου και χορήγηση δανείων από μη τραπεζικά ιδρύματα.

Ως προς το ζήτημα του προγράμματος Ηρακλής και της αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις συστημικές τράπεζες, πηγές ανέφεραν πως «υπήρξε ευρεία συναντίληψη».

Από τη θεωρία στην πράξη περνά το σχέδιο της πληρωμής των επιδομάτων μέσω χρεωστικής (όχι απαραίτητα άυλης) χρεωστικής κάρτας. Το θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της ανάγκης συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών για το ζήτημα αυτό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα