Quantcast

Αχαΐα: Στο κυνήγι του σταυρού εκατοντάδες υποψήφιοι – Τα ευτράπελα της προεκλογικής περιόδου

19.08.2023 / 12:20
sta-1

Του Ανδρέα Κολλιόπουλου

Τον μπελά τους έχουν βρει οι επιτελείς και οι διοικητές σε διάφορες υπηρεσίες, σε ιδρύματα, σε εκπαιδευτικούς φορείς, ακόμα και στην τοπική εκκλησία με αυτές τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εδώ και ένα μήνα σχεδόν έχουν βαρεθεί να δέχονται επισκέψεις και συναντήσεις από τους διαφόρους υποψηφίους που κατεβαίνουν με όλες αυτές τις παρατάξεις που συμμετέχουν πρώτα στις εκλογές για τον δήμο και ύστερα για τις εκλογές της περιφέρειας.

Το… κακό αυτό τους βρήκε βέβαια σε πρώτη φάση με τις εθνικές εκλογές που προηγήθηκαν. Εκεί όμως οι υποψήφιοι που διεκδικούσαν μια θέση στα έδρανα ήταν ελάχιστοι σε σύγκριση με αυτούς που ζητούν τον σταυρό μας στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, αν βάλεις κάτω όλους τους υποψηφίους όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στις δημοτικές και στις περιφερειακές, ο αριθμός τους είναι σίγουρο ότι θα ξεπερνάει τα 2.000 άτομα!

Σκεφτείτε όλοι αυτοί να ζητούν να βγάλουν μια φωτογραφία με τον τάδε πρόεδρο του τάδε εκπολιτιστικού συλλόγου, να κάνουν μια επίσκεψη στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής μας για να μιλήσουν με τους διοικητές ή να έχουν μια συζήτηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου ή τον Μητροπολίτη και πάει λέγοντας.

Ευτυχώς όμως δεν έχουν όλοι από τους υποψηφίους δημοτικούς ή περιφερειακούς συμβούλους την οργάνωση ή το εκτόπισμα, αν θέλετε για να έχουν συναντήσεις με τους υψηλά ιστάμενους σε διάφορες υπηρεσίες και ιδρύματα. Οι πόρτες αυτές άνοιγαν πιο εύκολα στους υποψηφίους βουλευτές των εθνικών εκλογών.

Οι μπαρουτοκαπνισμένοι που ξέρουν

Όμως κάποιοι από τους υποψηφίους των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης που θεωρούνται είτε πιο μπαρουτοκαπνισμένοι στα κοινά ή έχουν περισσότερες γνωριμίες και επαφές ή αν θέλετε έχουν πάρει το όλο θέμα πιο σοβαρά και το κυνηγούν περισσότερο, το καταφέρνουν και κλείνουν ανάλογες συναντήσεις και επαφές με τις αντίστοιχες φυσικά φωτογραφίες που θα ανέβουν σε όλα τα social media και στις ηλεκτρονικές σελίδες των τοπικών ΜΜΕ.

Οι μπαρουτοκαπνισμένοι στις εκλογές και πιο έμπειροι δεν είναι και λίγοι και πάνε αναλογικά με τους εκατοντάδες υποψηφίους που διεκδικούν τον σταυρό μας στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Οι άπειροι που δεν μένουν έτσι

Όμως και οι υπόλοιποι ή πιο άπειροι, αν θέλετε, μην φανταστείτε ότι μένουν με σταυρωμένα στα χέρια. Πηγαίνουν από πανηγύρι σε πανηγύρι από αυτά που γίνονται στην επικράτεια τους και φωτογραφίζονται με όποιον βρουν μπροστά τους.

Από τον πρόεδρο και τον γραμματέα της κάθε κοινότητας ή του κάθε συλλόγου, μέχρι και τον τραγουδιστή και τους μουσικούς που είναι πάνω στην πίστα έως και από τον παπά της ενορίας τους. Πάνε επίσης σε συναυλίες, σε θέατρα και γενικότερα σε κάθε είδους πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται, με στόχο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να φωτογραφηθούν με όσους περισσότερους γίνεται.

Από τα πανηγύρια στις λαϊκές

Άλλοι πάλι, στο πλαίσιο πάντα του κυνηγιού του σταυρού κάνουν τις επαφές τους και εκτός πολιτιστικών εκδηλώσεων και πανηγυριών.

Πάνε για παράδειγμα στις λαϊκές αγορές – είτε από μόνοι τους, είτε ακολουθώντας τους επικεφαλής τους στις περιοδείες που κάνουν, ενώ αυτονόητη είναι και μια γύρα από τα καταστήματα της κάθε  αγοράς, έτσι για να πουν ένα «χέρετε» και ότι «εδώ είμαστε και εμείς».

Στις περιπτώσεις μάλιστα των κοινοτήτων και των χωριών τα κεράσματα στα καφενεία έχουν ήδη ξεκινήσει να πέφτουν βροχή από τους υποψηφίους, ενώ άλλοι πάλι φροντίζουν και ενημερώνουν όλη την γειτονιά, τους φίλους τους, τους συγγενείς και τους γνωστούς τους, σταματώντας τους ακόμα και στον δρόμο για να τους πουν για την υποψηφιότητα τους.

Με τις δικές τους σελίδες στα social

Εννοείται ότι όλες αυτές οι επαφές, οι συναντήσεις και οι συζητήσεις που γίνονται έχουν και τις ανάλογες αναρτήσεις στο facebook με τις αντίστοιχες φωτογραφίες αφού όλοι οι υποψήφιοι έχουν παρουσία στην πιο διαδεδομένη μορφή κοινωνικής δικτύωσής, ενώ άλλοι έχουν δημιουργήσει ακόμα και την δική τους σελίδα, ειδικά για τις εκλογές, κάνοντας κοινοποιήσεις και ψάχνοντας για «ακόλουθους» και φίλους.

Κάποιοι μάλιστα ακόμα πιο προχωρημένοι στο θέμα των social media που ειδικά σε αυτές τις εκλογές έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον δημόσιο λόγο, έχουν τις ανάλογες αναρτήσεις για την υποψηφιότητα τους σε twitter, σε TikTok, ενώ έχουν δημιουργήσει και το δικό τους κανάλι στο YouTube.

Kι όμως ακόμα είμαστε στην αρχή

Κι όλα αυτά ενώ ακόμα βρισκόμαστε σε περίοδο διακοπών και που υποτίθεται ότι το προεκλογικό κλίμα δεν έχει ανάψει για τα καλά. Σκεφτείτε τι πρόκειται να γίνει από τον Σεπτέμβριο όταν μαζευτούμε όλοι στην βάση μας.

Λέτε να φτάσουν στο σημείο κάποια στιγμή  να μας χτυπήσουν την πόρτα για να μας ζητήσουν «λίγη ζάχαρη, λίγο καφέ και… έναν σταυρό;». Ποιος ξέρει; Σε αυτές τις εκλογές όλα θα τα δούμε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα