Μήνυμα Γιάννη Σελίμη και ΔΚΜ: Γυρίζουμε σελίδα στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

17.05.2024 / 16:58
sel

Σε γραπτή δήλωση του υποψήφιου για την προεδρία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Γιάννη Σελίμη και της παράταξης του της ΔΚΜ, τονίζονται τα εξής:

Φίλες και φίλοι, συνάδελφοι Μηχανικοί της Δυτικής Ελλάδας,

Την Κυριακή ψηφίζουμε για την πορεία και το μέλλον του Τεχνικού Επιμελητηρίου στη Δυτική Ελλάδα. Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, με συγκροτημένο και στοχευμένο έργο, αλλάζοντας την κατεύθυνση της απραγίας και της αδιαφορίας που ακολουθεί η νυν Διοίκηση. Οι επικείμενες εκλογές είναι πολύ κρίσιμες και σας καλώ όλες και όλους σε συμμετοχή για να εκλέξουμε τους αυριανούς εκπροσώπους μας στα όργανα του ΤΕΕ, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Στόχος μου είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας να αποκτήσει την αίγλη που του αξίζει, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τον ρόλο του άξια, μέσα από μαζική προσπάθεια, παράγοντας αποτελεσματικό έργο, κερδίζοντας παράλληλα τον σεβασμό και την αναγνώριση των συναδέλφων.

Οι προτεραιότητές μας έχουν να κάνουν με την ικανοποίηση μιας βασικής ανάγκης, της ενεργοποίησης του φορέα μας. Η «μηχανή» του ΤΕΕ της περιοχής μας πρέπει να τεθεί το συντομότερο σε λειτουργία. Αρχικά, για να επιτευχθεί αυτό, θεωρούμε κομβικής σημασίας την ευρεία συνεργασία του Τεχνικού Επιμελητηρίου με τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής μας.

Η επόμενη προτεραιότητά μας σχετίζεται με τα πολυτεχνικά τμήματα της περιοχής μας, τα οποία αποτελούν τη δεξαμενή των νέων μελών του ΤΕΕ. Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους νέους για τον ρόλο και την αξία του φορέα μας, να τους φέρουμε κοντά στο επιμελητήριο μας και, πέρα από την εγγραφή τους ως μέλη, να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντική είναι η ενεργή συμμετοχή τους για τον κλάδο μας.

Προτεραιότητα μας αποτελεί επίσης, η ενεργοποίηση των μόνιμων θεματικών επιτροπών, με την παροχή κινήτρων προς τους συναδέλφους που επιθυμούν να συμμετάσχουν, για τις οποίες πιστεύω πως έχουν πολλά να προσφέρουν. Εξίσου σημαντική είναι και η συγκρότηση ομάδων εργασίας μέσα από τις οποίες μπορεί να παραχθεί σοβαρό έργο και κρίσιμα συμπεράσματα για διάφορα αξιόλογα ζητήματα.

Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, καταθέτοντας ουσιαστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις και λύσεις, θα κερδίσει τον σεβασμό και θα διαμορφώνει αντί να ακολουθεί τις εξελίξεις. Θεωρούμε πολύ σημαντική και θα επιδιώξουμε την εποικοδομητική συνεργασία του ΤΕΕ με τους τοπικούς φορείς και οργανισμούς.

Τέλος, πιστεύουμε στην εξωστρέφεια τόσο προς τα μέλη μας όσο και γενικά προς την κοινωνία, συνεπώς η διοργάνωση δράσεων καθώς και η ενημέρωση για το έργο που θα παράγει το Τεχνικό Επιμελητήριο, είναι απαραίτητα ώστε να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Όλα αυτά αποτελούν το μοντέλο πάνω στο οποίο θα βασιστεί η νέα διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα