Λύρας για τον θάνατο της Πατρινής Χαράς Ιωαννίδη – “Αυτός που έκανε την επέμβαση δεν ήταν πλαστικός χειρούργος”

17.05.2024 / 18:54
ka 6

Η ιστορία της γνωστής κομμώτριας από την Πάτρα, Χαράς Ιωαννίδη συγκλονίζει.

Υποβλήθηκε σε μια επέμβαση ρουτίνας και συγκεκριμένα λιποαναρρόφηση και βρέθηκε να χάνει τη ζωή της εντελώς αναπάντεχα λίγες ώρες.

Τα σενάρια πολλά, όπως και τα ερωτήματα. Τι πήγε τόσο λάθος και από μια επέμβαση «ρουτίνας» όπως είναι η λιποαναρρόφηση βρέθηκε να χάνει τη ζωή της μια υγιέστατη γυναίκα;

Η κηδεία της 57χρονης μητέρας δύο παιδιών τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι σε κλίμα οδύνης με την οικογένεια πάντως να έχει διορίσει ήδη τεχνικό σύμβουλο για να λάβουν απαντήσεις στα βασανιστικά γιατί.

Ο πλαστικός χειρούργος και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Λύρας μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο σχολίασε:

«Δεν είναι καθόλου απλή επέμβαση η λιποαναρρόφηση. Παγκοσμίως οι περισσότεροι θάνατοι από την πλαστική χειρουργική γίνονται από την λιποαναρρόφηση και από καμία άλλη επέμβαση», επεσήμανε ο κ. Λύρας.

Ειδικά για το περιστατικό της 57χρονης ιδιοκτήτριας κομμωτηρίου ανέφερε ο ιατρός: «Ως μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου από δική μου έρευνα είδα ότι το άτομο που έκανε την επέμβαση δεν είναι πλαστικός χειρουργός. Επειδή δεν είναι πλαστικός χειρουργός, το πειθαρχικό συμβούλιο των πλαστικών δεν θα ασχοληθεί, όμως θα ασχοληθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών».

Συμπληρωματικά, ο πλαστικός χειρούργος είπε ότι η επέμβαση της λιποαναρρόφησης πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει γίνει κανένας προ εγχειρητικός έλεγχος στην ασθενή.

Mega.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα