Στο 20% της πληρότητας τους οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Πάτρας – Χρυσοχοϊδης στα ΜΜΕ: “Είμαι εδώ γιατί πρέπει να είμαι”

28.11.2020 / 14:00
gko 1

Αυξημένη είναι η πίεση στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας και αυτό είναι ένα από τα ζητήματα που τονίστηκαν στη σύσκεψη που έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαίας, στο κτίριο της Ερμού, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν τα μέτρα θα πρέπει να τηρηθούν με μεγάλη ευλάβεια εν όψει του εορτής του Πολιούχου, με τον υπουργό να τονίζει ότι τα πράγματα είναι επικίνδυνα γιατί υπάρχει βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Αυτό σε συνδυασμό με την πίεση που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ένα από τα στοιχεία που ανησυχούν την κυβέρνηση και τις αρχές.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της όλης κινητοποίησης από πλευράς κυβέρνησης ένα ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων θα σημαίνει την μεγαλύτερη πίεση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, εκεί όπου η κατάσταση είναι οριακή.

Όπως έλεγε ο  αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος,  στους δημοσιογράφους η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι αυτή τη στιγμή στο 20% και τα πάντα μπορούν να ανατραπούν αφού  έρχονται κρούσματα από άλλες περιοχές της χώρας.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος τόνισε ότιη επίσκεψη του Υπουργού έρχεται για να λειτουργήσει προληπτικά για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και πρόσθεσε:

“Υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία. Είναι κάτι που δεν πρέπει να μας πανικοβάλει, όμως θα πρέπει να μας ενεργοποιήσει θετικά”.

Από την πλευρά του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης  Καρβέλης διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει ασθενής που δεν θα βρει κλίνη για να νοσηλευτεί.

Ο υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι χρειάζεται σύμπνοια, αλληλεγγύη και 100% τήρηση των μέτρων και είναι εδώ γιατί όπως είπε πρέπει να είναι εδώ, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει ανησυχία για την περιοχή του, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο είναι επιβαρυμένο.

Στη συνέχεια μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Χρυσοχοιδης θα είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα