Παρασκευή, 22.10.2021, 10:26 πμ

Σταϊκούρας: Παροδικές οι ανατιμήσεις – Θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

27.09.2021 / 16:19
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
staikouras-olomeleia

Την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας για τα νοικοκυριά και της επιχειρήσεις ενόψει των επερχόμενων ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα και ενέργεια υπογράμμισε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας στην Βουλή.

«Είμαστε αποφασισμένοι ανάλογα με τις εξελίξεις και τις συνέπειες για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να προσχωρήσουμε σε αναγκαίες επεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί και αυτή η συγκυρία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις ανατιμήσεις τόνισε ότι οι εκτιμήσεις δείχνουν πως τα δυσμενή αποτελέσματα του πληθωρισμού θα έχουν παροδικό χαρακτήρα. «Οι αυξήσεις τιμών είναι συγκυριακές» είπε για να συμπληρώσει σε άλλο σημείο πως «οι ανατιμήσεις είναι παροδικού χαρακτήρα».

Πρόσθεσε ωστόσο πως «Αν παρατηρηθεί αποσταθεροποίηση των αποπληθωριστικών σταθερών η εκτίμηση για τις ανατιμήσεις θα αλλάξει. Θα συμφωνήσουμε πως οι προσωρινές αλλά σημαντικές αυξήσεις τιμών δεν πρέπει να οδηγήσουν σε αυτοεκπληρούμενη πληθωριστική προφητεία. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στην κοινωνία σε κάθε έκτακτη και απρόβλεπτη εξέλιξη. Γι’ αυτό και υλοποιεί πολιτικές ώστε οι ανατιμήσεις να έχουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στον οικογενειακό προϋπολογισμό».

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας απάντησε και στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ΔΕΗ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει στην ΔΕΗ τον καταγγέλλοντα ενώ είναι απολογούμενος» είπε για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Δεν θα χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ. Το Ελληνικό Δημόσιο θα παραμένει βασικός ρυθμιστής στην λήψη αποφάσεων με δικαιώματα καταστατικής μειοψηφίας. Αυτή είναι άλλωστε η πρακτική που γίνεται παγκοσμίως. Οι αλλαγές και η αναγέννηση της ΔΕΗ της επιτρέπουν να λειτουργεί ως μοχλός ισορρόπησης της παγκόσμιας ανοδικής τάσης τιμών. Έχουμε ως κυβέρνηση αποδείξει ότι διαθέτουμε την ικανότητα να ανταποκρινόμαστε με πρωτοφανή αντανακλαστικά στις πολλαπλές προκλήσεις και κρίσεις και να προοδεύσουμε μέσω αυτών με την Ελλάδα να αναδύεται πιο ισχυρή».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα