Έφοδος των ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε ένωση επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ

27.09.2021 / 16:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
super-2-575x383

Εντείνονται οι έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην αγορά σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν παράνομες αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές με αφορμή το νέο κύμα ανατιμήσεων.

Σήμερα ελεγκτές της Επιτροπής πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε ένωση επιχειρήσεων στον κλάδο προμήθειας και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ.

«Ο εν λόγω αιφνιδιαστικός έλεγχος αποτελεί ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας της Ε.Α. για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών», σχολιάζει στην ανακοίνωση της η Επιτροπή, σημειώνοντας πάντα ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει τόσο το αποτέλεσμα όσο και το ότι οι επιχειρήσεις ή ενώσεις επιχειρήσεων έχουν πράγματι εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά

Αυτό είναι το δεύτερο “χτύπημα” της Επιτροπής στην ευρύτερη αγορά βασικών ειδών στην αλυσίδα προμηθευτών και σούπερ μάρκετ. Προ 20μέρου η Επιτροπή Ανταγωνισμού λειτουργώντας αυτεπάγγελτα ξεκίνησε κύκλο αιφνιδιαστικών ελέγχων με αρχική στόχευση στον κλάδο προμήθειας αλλά και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα στις αγορές δημητριακών, γάλακτος, καφέ, μαρμελάδων, ροφημάτων και τυριών.

Καταλήγοντας η Επιτροπή σημειώνει πως «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα