ΣΕΗ: Ομαδικές καταγγελίες κατά γνωστού ηθοποιού και ενός σεναριογράφου

23.04.2021 / 21:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 24

Το ΣΕΗ με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής γνωστοποιεί τις ομαδικές καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στο Σωματείο κατά γνωστού ηθοποιού αλλά και ενός σεναριογράφου.

Συγκεκριμένα, κατά του ηθοποιού φέρεται να έχουν κατατεθεί μια ομαδική καταγγελία από 12 γυναίκες και δυο μεμονωμένες ενώ στην περίπτωση του σεναριογράφου φέρεται να έχει κατατεθεί μια ομαδική καταγγελία 8 γυναικών και 3 μεμονωμένες.

«Όλες οι καταγγέλλουσες δήλωσαν με τις καταγγελίες τους ότι επλήγη η αξιοπρέπεια και η τιμή τους από τη συμπεριφορά των εν λόγω καταγγελλόμενων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Τόσο ο ηθοποιός όσο και ο σεναριογράφος δεν είναι μέλη του ΣΕΗ και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορεί να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία του Σωματείου.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε αποφάσισε ομόφωνα μεταξύ άλλων να γνωστοποιήσει τα ονόματα των δυο καταγγελλόμενων προσώπων ως μέτρο αντιμετώπισης των κακοποιητικών πρακτικών, προστασίας και ηθικής δικαίωσης τόσο των καταγγελλουσών, όσο και κάθε άλλου τυχόν θύματος ανάλογων περιστατικών και, κυρίως, ως μέσο κάθαρσης του κλάδου των ηθοποιών.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αναφέρει συγκεκριμένα: Υποβλήθηκαν στο Σωματείο μας καταγγελίες κατά του σκηνοθέτη – ηθοποιού Κώστα Σπυρόπουλου, από 14 καταγγέλλουσες.

Ειδικότερα, πρόκειται για μία ομαδική καταγγελία δώδεκα (12) καταγγελλουσών ηθοποιών καθώς επίσης και για άλλες δύο μεμονωμένες καταγγελίες.

 Οι καταγγελίες περιγράφουν την ίδια πράξη κατά τα χρονικά διαστήματα από το 1994 έως το 2005, που φαίνεται να αποτελεί μοτίβο συμπεριφοράς προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπεια/ελευθερία.

Επίσης, υποβλήθηκε στο Σωματείο μας και δεύτερη ομαδική καταγγελία κατά του σεναριογράφου, Προέδρου της Ένωσης Σεναριογράφων, Αλέξανδρου Κακαβά, από οκτώ ( 8 ) καταγγέλλουσες ηθοποιούς. Για τον ίδιο καταγγελλόμενο είχαν υποβληθεί και άλλες τρεις (3) καταγγελίες από άλλες καταγγέλλουσες.

Όλες οι καταγγέλλουσες, συνολικά έντεκα (11), περιγράφουν και σε αυτή την περίπτωση μοτίβο συμπεριφοράς. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, μεταξύ των ετών 2004 – 2017, ο καταγγελλόμενος, δελεάζοντας τις συναδέλφους με υποσχέσεις για επαγγελματική ανέλιξη, προέβαινε σε πράξεις που προσβάλλουν την γενετήσια αξιοπρέπεια/ελευθερία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα