Παρασκευή, 7.05.2021, 3:19 μμ

Ο Κοντοζαμάνης απαντά για το ακαταδίωκτο – Τι είπε για την αστική ευθύνη των γιατρών

23.04.2021 / 21:53
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 25

Για το ακαταδίωκτο μίλησε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως τόνισε «σκοπός μας είναι να θωρακίσουμε τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων έτσι ώστε να αποτρέψουμε πρόσωπα που είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα κάνουν κατάχρηση των δικονομικών δυνατοτήτων και δημιουργούν προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία της επιτροπής».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε πως “οφείλουμε όλοι μαζί να διασφαλίσουμε την ευθυκρισία και ανεξαρτησία των μελών της επιτροπής τα οποία πρέπει να αποφασίζουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα και να εισηγούνται αναλόγως”, Πρόσθεσε ότι “η διατύπωση επιστημονικών απόψεων σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποτέλεσμα δίωξης”.

Σχετικά με την αστική ευθύνη των γιατρών, είπε ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι πλήρες. Σημείωσε ότι οι γιατροί δεν ευθύνονται έναντι τρίτων και έκανε λόγο , για “κινδυνολογία και δημιουργία εντυπώσεων”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι εφόσον παραστεί  ανάγκη περαιτέρω θεσμικής θωράκισης ο νομοθέτης θα καλύψει οποιοδήποτε κενό προκύψει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα