Πάτρα: «Κλειδί» η κατ’ οίκον θεραπεία για την αποσυμπίεση των νοσοκομείων- Ημερίδα από τον Ιατρικό Σύλλογο

04.02.2021 / 11:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
giatroi-proslipseis

«Κλειδί» για να συγκρατηθεί αυτή η συρροή τουλάχιστον στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας και να μην γεμίσουν οι κλινικές, αλλά και οι ΜΕΘ, θα είναι και σε αυτό το διαφαινόμενο τρίτο κύμα, η συνεργασία των ιδιωτών γιατρών και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τους ασθενείς ή ακόμα με όσους έχουν τα συμπτώματα του ιού.

Αυτό το κλειδί ήταν που συγκράτησε την διασπορά εντός των νοσοκομείων και στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών διοργανώνει σήμερα Πέμπτη ενημερωτική διαδικτυακή ημερίδα με την συμμετοχή των μελών του, αλλά και τη συμμετοχή στελεχών της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί μια γραφική ανάλυση όλων των στοιχείων της υγειονομικής πορείας της Πάτρας, με το επιδημιολογικό φορτίο που έχει και τα ενεργά κρούσματα.

Στόχος μέσα από όλα αυτά είναι να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά και ένα πλαίσιο οδηγιών για να μένουν οι ασθενείς που δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση στα σπίτια τους και να επιτυγχάνεται αποτελεσματικά η κατ’ οίκον θεραπεία.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου είναι σημαντικό να μειωθεί αυτή την περίοδο η αυξανόμενη κίνηση στα νοσοκομεία, καθώς έτσι δεν θα επιτραπεί η περαιτέρω διασπορά εντός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα