Πάτρα: Κάτι έχει ξεκινήσει να κινείται στην πασχαλινή αγορά – Τι ψωνίζει ο κόσμος

11.04.2023 / 21:38
ka 28

Έχει ξεκινήσει να τονώνεται η κίνηση στην εμπορική αγορά της Πάτρας και αυτό φάνηκε τόσο τις πρωινές ώρες της Μεγάλης Τρίτης, όσο και τις απογευματινές, με αρκετό κόσμο να κυκλοφορεί στους δρόμους με ψώνια.

Η έρευνα της αγοράς που προηγήθηκε έτσι την περασμένη εβδομάδα έχει δώσει τη θέση της σε μία έστω και μικρή τόνωση της εμπορικής κίνησης που αναμένεται να γίνει μεγαλύτερη από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά, φτάνοντας στην κορύφωση της έως το Μεγάλο Σάββατο.

«Είναι γεγονός ότι κάτι έχει ξεκινήσει να κινείται στην αγορά. Δεν περιμένουμε βέβαια σε καμία περίπτωση κάτι το ιδιαίτερο, ο κόσμος έχει δείξει πλέον ότι ξοδεύει πιο εύκολα λεφτά για την αναψυχή και τα ταξίδια του και λιγότερο για τα εμπορικά του ψώνια από τα ελάχιστα που του περισσεύουν από τις απαραίτητες αγορές που είναι για είδη που θεωρούνται πρώτης ανάγκης, όπως στην περίπτωση μας το πασχαλινό τραπέζι» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικό Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο το κακό για τα μαγαζιά είναι ότι προηγήθηκε ένας Μάρτης που πήγε άκλαφτος και δεν έγινε απολύτως τίποτα και πριν από αυτόν μια κακή χειμερινή εκπτωτική περίοδος. «Είναι δύσκολες εποχές, ωστόσο προσπαθούμε και ελπίζουμε».

Σε ότι αφορά τα είδη που επιλέγει ο  κόσμος στις αγορές του, μπροστάρηδες είναι οι νονοί και τα βαφτιστήρια τους. «Ο κόσμος αγοράζει κυρίως είδη που έχουν να κάνουν με τη παιδική ένδυση, με τα παιδικά υποδήματα, με παιχνίδια,, με λαμπάδες και πασχαλινά είδη δώρων».  Οι τιμές στην αγορά είναι αρκετά καλές σε όλα τα είδη, ενώ σε πολλά τοπικά μαγαζιά γίνονται και προσφορές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα