Κόβουν με το έτσι θέλω, χωρίς καμία επιείκεια, ένα 16χρονο φτωχόπαιδο, σε ΕΠΑΛ της Πάτρας

26.05.2024 / 8:15
ka 6

Με ένα φτωχόπαιδο τα έβαλαν σώνει και καλά κάποιοι από τους καθηγητές ΕΠΑΛ της Πάτρας, γεγονός που έχει αναστατώσει τόσο την συγκεκριμένη εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και γενικότερα τους εκπαιδευτές αφού το όλο θέμα έχει συζητηθεί και έχει φτάσει στα υψηλά κλιμάκια των τοπικών μηχανισμών της εκπαίδευσης.

Με ένα φτωχόπαιδο από την Αλβανία, 16 ετών, όπου η μητέρα του εργάζεται νύχτα και μέρα για να μεγαλώσει το παιδί της, μόνη της, χωρίς καμία βοήθεια,  ενώ το ίδιο είναι ένα ήσυχο παιδί που δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα σε κανέναν, ούτε στους καθηγητές, ούτε στους συμμαθητές του.

Η καταγγελία που έχει γίνει στο dete.gr είναι ξεκάθαρη: Το παιδί έχοντας κοντά στις 140 απουσίες και έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα χαρτιά (με σφραγίδες και όλα τα σχετικά) από γιατρούς και νοσοκομείο που δικαιολογούν τις ώρες  που έλειπε από τα μαθήματα του, κόβεται παρόλα αυτά, από τα δυο σχετικά συμβούλια που έγιναν.

Το κλίμα όμως, σύμφωνα με τον καταγγελία, ήταν από την αρχή στραβό. Στην αρχή του είχαν βάλει λάθος απουσίες, παραπάνω, όπου κοβόταν απευθείας. Στη συνέχεια αναγνώρισαν το λάθος τους, όμως στα δύο συμβούλια που έγιναν δεν αναγνώρισαν επί της ουσίας τα χαρτιά που οι ίδιοι είχαν ζητήσει.

Ούτε έδειξαν την ανάλογη επιείκεια που ίσως και να δικαιούται ένα παιδί από φτωχή οικογένεια που  προσπαθεί να επιβιώσει σε μία δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα, χωρίς να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με άλλα παιδιά. Αυτά βέβαια δεν τα λέει κανένας νόμος, τα λέει η ηθική.

Την ίδια στιγμή άλλα παιδιά στο ίδιο σχολείο που κινδύνεψαν για τον ίδιο λόγο πέρασαν και είχαν την επιείκεια που δεν είχε ο 16χρονος. «Όμως και με βάση τον  νόμο το παιδί κόβεται χωρίς καμία δικαιολογία από το σχολείο του, αφού με τα χαρτιά που συγκεντρώσαμε δικαιούται να περάσει την τάξη» αναφέρει το περιβάλλον του μαθητή.

Σύμφωνα μάλιστα με το περιβάλλον του μαθητή, όταν πήγαν να διαμαρτυρηθούν για το όλο ζήτημα, θεωρώντας την απόφαση άδικη, δέχτηκαν και bullying από δύο καθηγητές και συγκεκριμένα η μητέρα του παιδιού.

Μάλιστα ο ο ένας εκ των δύο καθηγητών, βάση των όσων λέγονται στους κύκλους της σχολικής κοινότητας, συνηθίζει να βάζει απουσίες στους μαθητές του επειδή λέει δεν του έφεραν τις εργασίες που τους είχε ζητήσει. Τα συμπεράσματα δικά σας…  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα