Συνάντηση πολιτευτή Αχαΐας ΝΔ Ανδρέα Τσώκου με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση

17.06.2024 / 11:20
synantisi-broutsi-tsokou-17-06-24

Με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση συναντήθηκε ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Τσώκος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η επιχορήγηση του Υπουργείου για την αναβάθμιση του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Κέντρου Πατρών (ΠΕΑΚ), που φέτος επιχορηγείται με 1.500.000 ευρώ για εργασίες αναβάθμισης, ενώ πέρυσι η επιχορήγηση, τακτική και έκτακτη, για τις εργασίες αναβάθμισης έφτασε συνολικά το ποσό των 1.350.000 ευρώ.

Το ΠΕΑΚ αποτελεί κομβικό αθλητικό κέντρο για την περιοχή της Αχαΐας και για αυτό η κυβέρνηση προχώρησε σε αύξηση του προϋπολογισμού για ευρείας κλίμακας εργασίες αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων, έπειτα από πολλά χρόνια χρήσης τους, χωρίς να έχουν γίνει συντηρήσεις ή άλλα έργα.

Πέραν του μεγάλου έργου αναβάθμισης του ΠΕΑΚ, ο Ανδρέας Τσώκος συζήτησε με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση θέματα, που αφορούν τόσο την Αχαΐα όσο και ευρύτερα τις πρωτοβουλίες του υπουργού, όπως την πλατφόρμα e-Kouros, που ψηφιοποιεί και χαρτογραφεί όλο τον ελληνικό αθλητισμό, για κάθε άθλημα σε κάθε περιοχή της χώρας, με σκοπό τη σύνδεση με χορηγίες και την βέλτιστη υποστήριξη αθλητών.

Σχετικά, ο Ανδρέας Τσώκος, πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία, αναφέρει: «Ο τομέας του αθλητισμού μας προσφέρει πολλά σε ατομικό, συλλογικό και κοινωνικό επίπεδο και για αυτό οφείλουμε να προωθούμε ενέργειες και έργα. Με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, τον οποίο ευχαριστώ για τη συνεργασία, συζητήσαμε για την εξέλιξη της γενναίας χρηματοδότησης και της αύξησης του προϋπολογισμού του Υπουργείου για την αναβάθμιση του ΠΕΑΚ.

Μετά από πολλά χρόνια χωρίς εργασίες συντήρησης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά σε επιχορήγηση για πολλές εργασίες αναβάθμισης, ενώ εκτός από τις υποδομές το Υπουργείο παρεμβαίνει και για την ποιοτική αναβάθμιση του αθλητισμού σε κάθε επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο, με άμεσες, σε χρόνο και στην κοινωνία, παρεμβάσεις, πρέπει να προχωρήσουμε την Αχαΐα μπροστά».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα