Πάτρα: Ημερίδα της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. για την ανακύκλωση

12.03.2023 / 11:38
recycling-20211019-080203

Ημερίδα της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. με θέμα “Ο ρόλος της δημιουργικής ανακύκλωσης στην διερεύνηση νέων προοπτικών σταδιοδρομίας” διοργανώνεται την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:30, στο Τ.Ε.Ε. Τμ. Δυτ. Ελλάδας, Τριών Ναυάρχων 40.

Η Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου Erasmus+ RecyclART. Η ανακυκλωμένη τέχνη είναι δημιουργίες που κατασκευάζονται από απορριφθέντα αντικείμενα που κάποτε είχαν άλλο σκοπό. Η δημιουργικότητα είναι περιστασιακή όταν ξεκινάμε από ένα προϊόν που έχει απορριφθεί, όπως ένα πλαστικό μπουκάλι, και εξερευνούμε τις δυνατότητές του να γίνει ένα νέο προϊόν. Θα μπορούσε αυτή η διαδικασία να προγραμματίζεται και να σχεδιάζεται; Αν ξεκινούσαμε από την ανάγκη ενός νέου αντικειμένου και έπειτα αναζητούσαμε απορριφθέντα υλικά για την κατασκευή του, ναι! Στην ημερίδα της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το απόγευμα στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε. Τμ. Δυτ. Ελλάδας θα μιλήσουμε για το πως η παραπάνω θεωρία μπορεί να αξιοποιηθεί στη διερεύνηση νέων προοπτικών σταδιοδρομίας.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο Σταύρος Τσομπανίδης, ιδρυτής της βραβευμένης πατρινής startup εταιρείας PHEE, η οποία δίνει δεύτερη ζωή στα φύλλα των φυκιών Posidonia Oceanica μετατρέποντας τα σε διάφορα αντικείμενα.

H Αλεξάνδρα Μακρυγεώργου, ιδρύτρια της επίσης βραβευμένης πατρινής startup εταιρείας Liofyllo, η οποία απαρτίζεται από πέντε γυναίκες που συνδυάζουν την διαφορετικότητα τους για να παράγουν ένα καινοτόμο υλικό από φύλλα ελιάς με πολλές χρήσεις.

Στους ομιλητές συγκαταλέγεται και η Σπυριδούλα Καβαλιεράτου

από την Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Δήμου Πατρέων για να μας μιλήσει για το φετινό εγχείρημα, της κοινωφελούς επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας, να κάνει πράξη τη δημιουργική ανακύκλωση στα καρναβαλικά εργαστήρια για σχολεία όπου τα παιδιά διακόσμησαν ένα άρμα με λουλούδια από πλαστικά μπουκάλια, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την ανάπτυξη σωστής καρναβαλικής συνείδησης.

Τα μέλη μας Γεώργιος Κανέλλης και Γεωργία Θανοπούλου θα παρουσιάσουν το ρόλο της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. στο έργο RecyclART και τα αποτελέσματα του.

Την ημερίδα θα χαιρετήσουν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή.

Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε. Τμ. Δυτ. Ελλάδας, Τριών Ναυάρχων 40, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης με την ύπαρξη επιπλέον δυνατότητας για απόκτηση Ευρωπαϊκά Αναγνωρισμένου Πιστοποιητικού ESCO 2359.9

Πάτρα: Ημερίδα της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. για την ανακύκλωση 2

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα