Πάτρα: Έρχονται οι πιο ακριβές γιορτές για τα νοικοκυριά – Αυξημένο κατά 5% το τραπέζι των Χριστουγέννων

01.12.2023 / 22:01
fa 80

Έρχονται τα πιο ακριβά Χριστούγεννα και η πιο ακριβή Πρωτοχρονιά για τον Έλληνα καταναλωτή, με τις ανατιμήσεις να έχουν ανέβει στο… Θεό και την ακρίβεια ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης να μην έχει τέλος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου και στον Max Fm o πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Εργαζόμενων, Απόστολος Ραπτόπουλος το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι πιο ακριβό κατά 5% κατά μέσο όρο, ενώ το ίδιο ισχύει για αυτό της Πρωτοχρονιάς.

«Από τις αρχές του νέου έτους θα έχουμε αυξήσεις ανά είδος που θα ξεκινούν από το 5% και η ακρίβεια αυτή δεν έχει τέλος με θύμα τον Έλληνα καταναλωτή και το ελληνικό νοικοκυριό».

Ο κ. Ραπτόπουλος μίλησε για εμφανή αισχροκέρδεια μεγάλων εταιρειών κυρίως των ξένων αγορών και των πολυεθνικών που εκμεταλλεύονται όπως ανέφερε χαρακτηριστικά την ασυδοσία που υπάρχει στην χώρα.

Ανέφερε επίσης ότι η ακρίβεια αυτή βολεύει και την κυβέρνηση και για αυτό άλλωστε δεν ακολουθεί την τακτική που έχουν εφαρμόσει οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώνοντας τους συντελεστές του ΦΠΑ.

«Οι ανεβασμένοι συντελεστές σημαίνουν για το κράτος περισσότερα έσοδα στο δημόσιο ταμείο, όμως από την άλλη δεν γίνεται ο Έλληνας καταναλωτής να πληρώνει παραπάνω τον καφέ κατά 143,5% σε σύγκριση με τον Γερμανό, ούτε τα απορρυπαντικά που παράγονται σε εργοστάσιο της χώρας να είναι πιο φθηνά στις βαλκανικές αγορές από ότι στην Ελλάδα.

Όλα αυτά και άλλα πολλά  δείχνουν αισχροκέρδεια αφού υπάρχει μια μορφή ανοχής και μια ασυδοσία, χωρίς τους ανάλογους ελέγχους».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα