Πάτρα: Επιστημονική ημερίδα για την μεσογειακή διατροφή

17.10.2021 / 15:31
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 39

O ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΕΡΥΘΡΑ ΓΑΙΑ” εκτός από το πολιτιστικό, κοινωνικό και εξωραϊστικό έργο που επιτελεί, κάνει σημαντικά βήματα και σε μορφωτικό έργο και πραγματοποιεί,με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,

                “ Επιστημονική Ημερίδα” μορφωτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα με τίτλο :

«Μεσογειακή Διατροφή – Υγεία & Ευεξία μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματα του Ελαιολάδου».     Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα  18  Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6:30μ.μ.σε ένα γαλήνιο ελαιώνα τριών στρεμμάτων στο «Ελαία» Ρίον  (Βουρλούμη 20) για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Ισορροπημένης Διατροφής, η οποία εορτάζεται κάθε  Οκτώβριο, σε όλες σχεδόν τις χώρες από εκατομμύρια ανθρώπους.           

            Όλοι γνωρίζουμε ότι οι σωστές διατροφικές συνήθειες αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση στην ομαλή σωματική και διανοητική υγεία αλλά και στην πρόληψη νοσημάτων. Στόχος λοιπόν του συλλόγου  ΕΡΥΘΡΑ ΓΑΙΑ είναι μέσω της συγκεκριμένης ημερίδας,να γίνουν κατανοητά με απλό και εύκολο τρόπο τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής, καθώς και την σχέση της με την ελιά και το ελαιόλαδο. Θα δούμε, πώς παράγεται το βιολογικό λάδι, πώς αυτό προστατεύει το DNA των ανθρώπινων κυττάρων από αλλοιώσεις οι οποίες οδηγούν σε ασθένειες και πως η Μεσογειακή διατροφή αποδεικνύεται τελικά σωτήρια όχι μόνο για τον άνθρωπο αλλά και για την αειφορία.

            Εξαίρετοι και διακεκριμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν όπως:

             η Μουγκογιάννη  Αθηνά Δικηγόρος, η οποία θα αναφερθεί στην “Ελιά και το χρυσαφένιο υγρό του Ομήρου μέσα στον χρόνο”

            ο Πανίτσας Χρήστος Ιδιοκτήτης Ελαιοτριβείου θα μιλήσει για τηνΜεταποίηση ελαιοκάρπου σε ελαιόλαδο στο σήμερα και τις μεθόδους βιολογικής  καλλιέργειας ελιάς”

            η Τσιχλιά Τζίνα Κλινική Διαιτολόγος -Διατροφολόγος θα μας περιγράψει “Το ταξίδι της ζωής μέσα από την Μεσογειακή Διατροφή» &

            η Μπαρλίγκα Θεοδώρα Πλαστικός Χειρουργός θα αναφέρει τα οφέλη της “Μεσογειακής Διατροφής για Προστασία & Πρόληψη”.

            Στο τέλος της εκδήλωσης οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρίανα γευθούν μικρά κεράσματα  με γεύσεις και αρώματα ελαιολάδου μετά ζωντανής μουσικής από το Σύνολο Μουσικής Δημιουργίας “Ευήκοον Μέλος”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα