Πάτρα: 40 οι τοιχογραφίες από το Art walk!

28.11.2020 / 18:06
vtUjgcnA

Κάτι παραπάνω από επιτυχημένο ήταν και το φετινό 5o Street Art Festival της Art In Progress στην Πάτρα, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατά την διάρκεια του φετινού φεστιβάλ έγιναν συνολικά οχτώ τοιχογραφίες αφού δύο από αυτές που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν ακυρώθηκαν, καθώς οι καλλιτέχνες που θα δημιουργούσαν τα murals, προέρχονταν από χώρες που δεν τους επιτρεπόταν η πρόσβαση στην Ελλάδα, εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας.

Ωστόσο, με τις οχτώ αυτές τοιχογραφίες το φεστιβάλ της Art walk έφτασε τις 40 συνολικά από την χρονιά που εμφανίστηκε στα πολιτιστικά τεκταινόμενα της πόλης μας, μετατρέποντας σε έργα τέχνης (που είχαν και έχουν πολλά να πουν) κενούς γκρίζους τοίχους μιας πόλης που όπως αποδείχτηκε, είχε ανάγκη από χρώμα.

Όμως το φεστιβάλ αυτό δεν έχει να κάνει απλά και μόνο με την Πάτρα. Η απήχηση του είναι διεθνής στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που έχει αναπτύξει και αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς μέσα από τις επισκέψεις των χρηστών στις σελίδες του στα social media που αυξάνονται συνεχώς και είναι από όλο τον κόσμο. Το ζητούμενο, λοιπόν, για την πόλη-και τους φορείς της περιοχής-είναι να αξιοποιήσει το brand του και να το εκμεταλλευτεί για την τουριστική ανάδειξη της.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα