Πάτρα: Να αξιοποιηθεί το πρώην Νοσημάτων Θώρακος

28.11.2020 / 17:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
nosimaton

Την άμεση ανάγκη για την λειτουργία του πρώην Νοσημάτων Θώρακος έχουν υπογραμμίσει αρκετοί φορείς της περιοχής για να αντιμετωπιστεί το θέμα της πανδημίας.

Την αρχή είχε κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών που είχε προτείνει την λειτουργία του πρώην Νοσοκομείου ως κλινική covid για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν χρειάζονται ΜΕΘ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι σχετικές δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου. Από την πλευρά τους, οι υγειονομικές αρχές υποστηρίζουν ότι μέχρι ώρας δεν υπάρχει ανάγκη λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής, αφού έχουν ενισχυθεί τόσο τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, όσο και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας που απέκτησαν υποδομές και φιλοξενούν ήδη ασθενείς με covid.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι για να λειτουργήσει μία εντελώς ξεχωριστή και αυτόνομη δομή για covid, όπως απαιτεί η συγκεκριμένη πρόταση, δεν αρκούν από μόνες τους οι 50 κλίνες που υπάρχουν στο κτίριο.

Χρειάζονται και άλλα από πλευράς υπουργείου, όπως προμήθεια νέου εξοπλιστικού υλικού αλλά και υγειονομικού προσωπικού, με νέες προσλήψεις. Και αυτό είναι το ζητούμενο, προφανώς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα