Πάτρα: Σκαλωσιές μέσα στην καραντίνα!

28.11.2020 / 18:28
skalosies

Τι έχει συμβεί με τις συντηρήσεις των πολυκατοικιών; Δεν ξέρουμε αν το έχετε προσέξει, αλλά ενώ βρισκόμαστε σε καραντίνα, με το lockdown να μην ξέρουμε ακόμα πότε θα τελειώσει, σε αρκετές πολυκατοικίες του κέντρου κυρίως της Πάτρας, έχουν μπει σκαλωσιές, γεγονός που δείχνει ότι γίνονται εργασίες.

Αυτή η διαπίστωση μόνο ενθαρρυντική είναι για τον κατασκευαστικό κλάδο και τα οικοδομικά επαγγέλματα που έχουν πληγεί τόσο από την οικονομική κρίση, όσο και από την κρίση της πανδημίας που εξελίσσεται.

Όμως το ζήτημα δημιουργεί εύλογες απορίες: Πώς είναι δυνατόν όταν πολλές από τις πολυκατοικίες δεν μπορούσαν να συγκεντρώσουν ούτε τα χρήματα που χρειάζονται τον μήνα για τα κοινόχρηστα τους, να προχωρούν σε τέτοιες εργασίες και μάλιστα σε εποχές πανδημίας;

Η απάντηση είναι απλή και μας δόθηκε από επαγγελματία του κλάδου: Πρόκειται για πολυκατοικίες τριακονταετίας και σαραντακονταετίας που όλα αυτάτα χρόνια δεν είχαν κάνει κάποια συντήρηση–ανακαίνιση.

Η κατάστασή τους είχε φτάσει στο απροχώρητο και σε πολλά διαμερίσματα είχαν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα από την υγρασία, ενώ από τα ταβάνια έπεφταν σοβάδες. Μάλιστα, η έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης, καθώς πολλές από αυτές το είχαν κόψει τα χρόνια της κρίσης, έκανε την κατάσταση της μόνωσής τους ακόμα χειρότερη. Οπότε με λίγα λόγια οι ένοικοι αναγκάζονται και προχωρούν σε αυτές τις παρεμβάσεις για να διασώσουν πλέον την περιουσία τους. Και όπως φαίνεται, οι παλιές πολυκατοικίες που είχαν μείνει στο έλεος του Θεού, δεν ήταν λίγες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα