Παρέμβαση Φούρα για το ’21 – Έστειλε επιστολή σε ΠτΔ, Πρωθυπουργό και Αρχιεπίσκοπο

08.04.2021 / 21:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
πο 13

Eπιστολή προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο, αναφορικά με την επανάσταση του 1821, αποστέλει ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και πρώην Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας.

Σε σχετική του ανάρτηση αναφέρει τα εξής:  “Δεν είναι δυστυχώς, δική μου μόνο διαπίστωση, ότι συστηματικά επιχειρείται, να οδηγηθεί η πολιτειακή πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία της χώρας σε λάθος ιστορικές παραδοχές για όσα έγιναν το 1821.

Κάποιοι ιστορικοί, ιστοριοδίφες, μ ελετητές, δημοσιογράφοι, άλλοι για λόγους τοπικιστικούς, άλλοι για λόγους αντιθρησκευτικούς ιδεολογικούς, μερικοί γιατί απλώς αντιγράφουν άλλους, αρκετοί για να λάβουν παράσημο προοδευτισμού μιας και… τολμούν να αντιστρατεύονται ακόμα και σε εθνικά σύμβολα, προωθούν με παραπειστικές μεθόδους ιστορικές ανακρίβειες.

Αυτές οι σκέψεις με οδήγησαν στην ανάγκη να συνοψίσω σε ένα κείμενο στηριγμένο απόλυτα σε αναμφισβήτητες ιστορικές πηγές, να το αποστείλω στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και να το κοινοποιήσω στους Αρχιεπίσκοπο, Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Βουλής, καταγράφοντας συνοπτικά , όσα εξελίχθηκαν στην Αγία Λαύρα και τα Καλάβρυτα τον Μάρτη του 1821

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα