Οι παραδοσιακές βρύσες και η… ρομαντική διάθεση της Μαιζώνος!

14.04.2024 / 11:30
da-1-1

Τα σχέδια που είχε η δημοτική αρχή πριν από μερικά χρόνια όταν προχωρούσε στην εγκατάσταση των παραδοσιακών βρυσών σε διάφορες γειτονιές της Πάτρας, δαπανώντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για αυτόν τον σκοπό δεν πήγαν όπως τα περίμενε.

Οι βρύσες αυτές δεν χρησιμοποιούνται από τους πατρινούς, ενώ και να ήθελαν να τις χρησιμοποιήσουν αυτό δεν θα ήταν δυνατόν αφού οι περισσότερες από αυτές δεν λειτουργούν ή παρουσιάζουν συχνές βλάβες.

Μόνο από το παράδειγμα της βρύσης που βρίσκεται στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων μπορεί να εξάγει κανείς ορισμένα συμπεράσματα. Η συγκεκριμένη βρύση χαλάει αρκετά συχνά, ενώ κάποιοι επιτήδειοι την αφήνουν επίτηδες ανοικτή και έτσι δημιουργούνται λίμνες και ρυάκια στην πλατεία.

Το όλο σχέδιο της δημοτικής αρχής είχε πράγματι μια ρομαντική διάθεση, με στόχο την αναβίωση της παλιάς γειτονιάς, όμως είναι αλήθεια ότι τουλάχιστον εμείς δεν είδαμε κανέναν συνδημότη να τριγυρνάει με την στάμνα για να γεμίσει νερό από τις βρύσες αυτές.

Θα μπορούσε βέβαια να υποστηρίξει κανείς ότι οι βρύσες αυτές έχουν μια αισθητική αξία και από αυτή την πλευρά κάτι έχουν προσφέρει στην πόλη. Καμία αντίρρηση. Όμως χρειάζεται η συντήρησή τους. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που πρακτικά δεν έχουν προσφέρει κάτι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα