Οι κόρες της Μπ. Μάλφα και του πατρινού Γερ. Σκιαδαρέση «τα σπάνε» στο Youtube

07.11.2020 / 9:28
2874107

Η Όλγα και η Νίκη Σκιαδαρέση, λίγο μετά το πρώτο lockdown την άνοιξη, μας συστήθηκαν ως “Σκιαδαρέσες” για να μας βάλουν μες στον κόσμο των μελαγχολικών, παστέλ τραγουδιών τους.

Τραγούδια που γράφουν και συνθέτουν οι ίδιες οι δίδυμες αδερφές, οι οποίες μάλιστα συγκατοικούν. Υπάρχει και ένας τρίτος ανάμεσά τους, ο άνθρωπος που τις βοηθά με τις ενορχηστρώσεις και που, πρώτα στο δικό του κανάλι, ακούσαμε (και είδαμε!) τα κομμάτια των κοριτσιών:

«Τον Στάμο τον γνωρίσαμε πέρσι μέσω κοινών γνωστών και όταν προέκυψαν τα τραγούδια λίγο μετά την καραντίνα, ήταν ο πρώτος που τα άκουσε. Μας βοήθησε να τα βάλουμε μπρος και τώρα σιγά-σιγά τα ενορχηστρώνουμε, σύντομα θέλουμε να τα ανεβάσουμε και σε κάποια μουσική πλατφόρμα. Επίσης, μόλις ξεκινήσαμε το δικό μας κανάλι στο youtube με τον τίτλο Σκιαδαρέσες όπου θα συνεχίσουμε να ανεβάζουμε νέα τραγούδια με κλιπάκια.»

Ποια, είναι, αλήθεια η διαδικασία παραγωγής αυτών των τραγουδιών;

«Βασικά δεν έχουμε κάποια μέθοδο που ακολουθούμε. Άλλες φορές τα χτίζουμε πάνω στον στίχο, άλλες φορές ξεκινάμε με μια μελωδία και ύστερα βρίσκουμε στίχο, αλλά κυρίως παράλληλα. Δεν νομίζω οτι θα μπορούσαμε να γράψουμε τραγούδι με άλλον πέραν της αδερφής μας. Συνεννοούμαστε τέλεια, δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε προς τα που θέλω να πάει το τραγούδι, το πάει είτε η μία είτε ή άλλη ένα βήμα παρακάτω… Τα θέματα που επιλέγουμε είναι συνήθως τυχαία. Πολλές φορές ένα τραγούδι ξεκινάει κάπως και οδηγείται σε άλλη κατάληξη, σε άλλον τερματισμό που λίγη σχέση έχει με τον τρόπο που άρχισε. Δεν μπορώ να πω ότι τα σκαλίζουμε πολύ, κρατάμε ο,τι βγαίνει σαν πρώτο αποτέλεσμα και τις περισσότερες φορές λειτουργεί…»

Η Όλγα Σκιαδαρέση

Κάποια κομμάτια έχουν ξεκινήσει από σημειώσεις στίχων σε κινητό, ενώ κάποιες φορές στο μυαλό είτε της Νίκης είτε της Όλγας υπάρχει μια μελωδία την οποία αναπτύσσουν λίγο κι έπειτα, πάνω εκεί, τους κολλάει μια φράση. Το τελευταίο κομμάτι που κυκλοφόρησαν είναι ιδιαιτέρως μελαγχολικό και τρυφερό.

Ανέβηκε στο κανάλι του συνεργάτη τους Στάμου Στέμση παραμονή του δεύτερου lockdown.

Οι «Σκιαδαρέσες» είναι ηθοποιοί, απόφοιτοι και οι δύο της Δραματικής Σχολής «Γεώργιος Θεοδοσιάδης».

Η Νίκη ακούει κυρίως indie και indie folk. Τον τελευταίο καιρό το top 5 της αποτελείται κυρίως από Keaton Henson, Su Lee, Stormae και Bob Dylan, αλλά της αρέσει πολύ και η country. 

Η Νίκη Σκιαδαρέση

Στην Όλγα αρέσει πολύ η Nina Simone, ο Hozier, οι Radiohead και η Μάρω Μαρκέλλου. Και οι δύο κοπέλες έχουν ξεκάθαρη αδυναμία σε καλλιτέχνες που αποκαλούν «εύθραυστους Άγγλους», όπως ας πούμε ο Keaton Henson.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο εγχείρημά τους και καλές εμπνεύσεις. Μας έχουν συγκινήσει με τον τρυφερό τρόπο που προσεγγίζουν τα πιο απλά θέματα: μια εκδρομή, ένα φλερτ, ένα καραόκε πάρτυ, μια επίσκεψη στην παιδική χαρά.

in.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα