Οι «Εναλλακτικοί» στον «Κ»: Τζαμάρουν και τα …σπάνε!

17.02.2024 / 12:30
IMG_2825

ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ

Οι «Εναλλακτικοί» τζαμάρουν και τα …σπάνε!

Ένας νεοσύστατος σύλλογος για όσους αγαπούν την ελληνική και ξένη ροκ αλλά και μέταλ μουσική εδρεύει εδώ και λίγους μήνες στην Πάτρα κι έχει δώσει με την παρουσία του άλλο αέρα στα βράδια της Παρασκευής! Ήδη απαριθμεί πάνω από 140 περίπου μέλη και παρά το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί κατά κύριο λόγο από νοσταλγούς της μουσικής αυτών των δεκαετιών, απαρτίζεται και από πολύ νεότερα μέλη αφού οι εγγεγραμμένοι είναι από 21 μέχρι και 70 και πλέον ετών! Στην οδό Ελ. Βενιζέλου 118 θα βρείτε πλέον να χτυπά η καρδιά της ροκ μουσικής, αγαπημένα τραγούδια που ξεχώρισαν και θεματικές βραδιές. Συγκροτήματα χωρίς στέγη, Πατρινά συγκροτήματα και μπάντες, αφιερώματα σε αγαπημένους καλλιτέχνες, νέα πρόσωπα, διαχρονικά τραγούδια και όρεξη συνθέτουν το σκηνικό που μας παρουσιάζει το ενεργό μέλος του συλλόγου, ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, ο οποίος μας μυεί στο χώρο που έχουν δημιουργήσει με μεράκι και αγάπη!

Πως θα χαρακτηρίζατε το χώρο που έχετε δημιουργήσει; Ποιος μπορεί να έρθει σε εσάς; Είναι μια εναλλακτική καλλιτεχνική στέγη;

Ο σύλλογος μας είναι δημιουργία και ιδέα ενός ατόμου που απλά ένιωσε την ανάγκη και την αγάπη, που έχουμε όλοι μας, για καλή μουσική και έτσι φτιάχτηκε ένα στέκι για να στεγάσουμε την μουσική σκηνή της πόλης μας.

Πως προέκυψε η ανάγκη για τη δημιουργία αυτής της σκηνής; Πως το σκεφτήκατε;

Ο χώρος μας είναι ένας νόμιμος πολιτιστικός σύλλογος με μέλη που ασχολούνται και ακούν όλο το φάσμα της ροκ και μέταλ ελληνικής και ξένης μουσικής. Στο σύλλογο μπορούν να γίνουν μέλη μουσικοί αλλά και απλός κόσμος που του αρέσει όλο το φάσμα της ροκ μουσικής!

Θεωρείτε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία τέτοιων χώρων για την ανάδειξη νέων ταλέντων τη στιγμή που δύσκολα κάποιος μπορεί να βρει κάπου να στεγάσει τη μπάντα του με χαμηλό κόστος;

Ναι είναι κι ελπίζουμε να καλύψουμε το κενό της πόλης μας σε ό,τι αφορά μπάντες που δεν έχουν στέγη και χώρο για δημιουργία και παρουσίαση της δουλειάς τους.

Επειδή έρχεστε σε επαφή με πολλούς καλλιτέχνες, υπάρχει μουσική κουλτούρα και παιδεία στους νέους της πόλης μας;

Πιστεύουμε ότι υπάρχει μουσική κουλτούρα στην πόλη μας γι’ αυτό δημιουργήσαμε αυτό το χώρο για να έρχονται και να βρίσκονται οι μπάντες αλλά και οι καλλιτέχνες ανταλλάσσοντας ιδέες. Γι’ αυτούς τους λόγους που φτιάχτηκε ο σύλλογος μας, με στόχο να ενώσει τις μουσικές σκηνές και να γίνουμε μία μεγάλη μουσική παρέα. Σίγουρα είναι ανάγκη να υπάρχουν τέτοιοι χώροι για δημιουργία και έκφραση καινούργιων πραγμάτων στην ροκ σκηνή της πόλης μας.

Υπάρχει ανταπόκριση από νέους και πιο παλιούς καλλιτέχνες της πόλης; Γνωρίζουν ότι υπάρχει ο χώρος;

Υπάρχει ανταπόκριση από παλιούς και νέους μουσικούς της πόλης μας και ελπίζουμε μέσα από την επικοινωνία και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε να γίνει ακόμη πιο γνωστός ο σύλλογος μας και να προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο!

Οι «Εναλλακτικοί» στον «Κ»: Τζαμάρουν και τα …σπάνε! 5
Οι «Εναλλακτικοί» στον «Κ»: Τζαμάρουν και τα …σπάνε! 6
Οι «Εναλλακτικοί» στον «Κ»: Τζαμάρουν και τα …σπάνε! 7
Οι «Εναλλακτικοί» στον «Κ»: Τζαμάρουν και τα …σπάνε! 8

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα