Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών για τα Τέμπη: «Όλα στο φως» 

16.03.2023 / 7:54
x720

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη του για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, με απώλεια κυρίως νέων σε ηλικία συνανθρώπων μας, σε ένα πρωτόγνωρο δυστύχημα που αναδεικνύει δυστυχώς τις διαχρονικές αδυναμίες του Κράτους.


Οι στιγµές εθνικού πένθους για το ανείπωτο πολύνεκρο δυστύχημα συγκλόνισαν το Πανελλήνιο και θα στιγματίσουν τη κοινωνία µας επί μακρόν. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων και ζητούμε την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών της τραγωδίας σε βάθος, κυρίως ως προς τους κρατικούς και διαχρονικούς μηχανισμούς που τα δημιουργούν. Παράλληλα ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και συγχαίρουμε το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλε για τη διαχείριση της τραγωδίας.  Η πολιτεία έχει µόνο µία επιλογή σήµερα ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους νεκρούς της τραγωδίας, τους συγγενείς και τους φίλους τους και προς την κοινωνία των πολιτών.  Όλα στο φως!


Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ότι ζουν σε μία χώρα όπου το κράτος σέβεται τους  πολίτες της, παραθέτοντας απτές εγγυήσεις για την ασφάλεια των μεταφορών και διαθέτοντας αυστηρούς μηχανισμούς αποτροπής τέτοιων τραγικών συμβάντων.  Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για εφησυχασμό. Η πολιτεία πρέπει άμεσα να προχωρήσει στα βήματα του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης του στρατηγικού ρόλου του Κράτους και επιμερισμού ρόλων και ευθυνών με αναδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών της.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα