Ο Γιώργος Λιάγκας για την τηλεθέαση: “Μη βλέπετε δεξιά και αριστερά νούμερα και νουμεράκια”

24.01.2023 / 16:58
92b40fe6da24493aa99ee9de3f2580dd

Μία συζήτηση για την τηλεόραση ξεκίνησε ανάμεσα στον Γιώργο Λιάγκα και στους συνεργάτες του, με αφορμή τις δηλώσεις του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο “Πρωινό” .

Ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1 έκανε μία αναφορά στα ελληνικά τηλεοπτικά δρώμενα λέγοντας: “Έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα μία μεγάλη κουβέντα για το ύφος των πρωινών εκπομπών. Η τηλεόραση, οι εκπομπές και οι ζώνες εξελίσσονται και στην Ελλάδα που η τηλεόραση είναι προσωποκεντρική ξεκάθαρα ταυτίζεται ο κόσμος με τα πρόσωπα που βλέπει καθημερινά να μπαίνουν στα σπίτια τους. Κακά τα ψέματα πολλές φορές προσαρμόζεται η ζώνη στα πρόσωπα. Πρέπει να αφουγκράζεσαι την κοινωνία να αντιλαμβάνεσαι τι θέλουν να τους δώσεις και να προσαρμόζεσαι εσύ”.

Ο Γιώργος Λιάγκας συνέχισε τη σκέψη του αναφέροντας ότι ο κόσμος έχει στηρίξει τη δημοσιογραφική του προσπάθεια και αυτό αποτυπώθηκε σε νούμερα τηλεθέασης.

“Το ότι εγώ έχω επιλέξει να έχω μόνο συνεργάτες δημοσιογράφους, καθόλου lifestyle πρόσωπα είναι τυχαίο; Δεν το πληρώνω σε αυτό που λέμε “νούμερα σε μικρότερες ηλικίες”; Το πληρώνω, αλλά είναι επιλογή μου. Είναι μία πρόταση δική μου την οποία την έχει αποδεχτεί και τη στηρίζει ο σταθμός και κάνουμε μία εκπομπή -αρέσει δεν αρέσει- κυρίως αμιγώς δημοσιογραφική. Αυτή είναι η αλήθεια, όποιος θέλει τη βλέπει όποιος θέλει δεν τη βλέπει δεν είναι υποχρεωτικό. Μας τιμά το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου καθημερινά από την πρώτη ημέρα της τηλεοπτικής σεζόν επιλέγει να βλέπει αυτήν την εκπομπή. Τώρα, μη βλέπετε δεξιά και αριστερά “νούμερα”, “νουμεράκια”. Η πλειοψηφία του κόσμου επιλέγει καθημερινά σαν πρώτη επιλογή της αυτήν εδώ την εκπομπή. Αυτό λοιπόν κάτι δείχνει για όλους μας. Άρα γιατί να πούμε εμείς ότι ξαφνικά πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο; Τώρα το γεγονός ότι είναι μία ζώνη που παράγει χρήματα και πρέπει να έχει και άλλα πράγματα μέσα, το αποδεχόμαστε και προσαρμοζόμαστε. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” είπε ο παρουσιαστής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα