Μάργκαρετ Άτγουντ: Η πυρίμαχη θεραπαινίδα

05.06.2022 / 14:42
atwoodδ

Ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House, σε συνεργασία με τη συγγραφέα Μάργκαρετ Άτγουντ, ανακοίνωσαν την κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης της Ιστορίας της θεραπαινίδας, που δεν μπορεί να καεί. Η κίνηση αυτή είναι μια απάντηση στις απόπειρες λογοκρισίας κλασικών έργων που παρατηρήθηκαν προσφάτως σε όλη την Αμερική. Η νέα έκδοση είναι φτιαγμένη από πυρίμαχα υλικά και αντέχει σε θερμοκρασίες έως και 2.600 βαθμούς Φαρενάιτ.

Το μυθιστόρημα Η ιστορία της θεραπαινίδας (μτφρ. Αύγουστος Κορτώ, εκδ. Ψυχογιός) διαδραματίζεται σε μια δυστοπική Αμερική, όπου οι γυναίκες έχουν χάσει σχεδόν όλα τα δικαιώματά τους και είναι υποχρεωμένες να είναι απλώς σύζυγοι, μητέρες και υπηρέτριες. Το βιβλίο βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο διάφορων συντηρητικών ομάδων που επιχειρούν με τις ενέργειές τους να πετύχουν την αφαίρεση σημαντικών λογοτεχνικών έργων, όπως το 1984 και το Φαρενάιτ 451, από τις σχολικές βιβλιοθήκες των ΗΠΑ.

«Το βιβλίο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραμένει άθικτη η κεντρική του ιστορία και να αποτελεί ένα ισχυρό σύμβολο ενάντια στη λογοκρισία», δήλωσε ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House. Μαζί με την ανακοίνωση για την κυκλοφορία του βιβλίου, ο εκδότης δημοσίευσε και ένα βίντεο, όπου η ίδια η Άτγουντ επιχειρεί να κάψει το μυθιστόρημά της με ένα φλογοβόλο και αυτό παραμένει άθικτο.

«Οι λέξεις με δύναμη δεν μπορούν ποτέ να σβηστούν», λέει το βίντεο.

Η πυρίμαχη έκδοση του βιβλίου της Άτγουντ θα δημοπρατηθεί με σκοπό όλα τα έσοδα να δοθούν στην ένωση συγγραφέων PEN America που αγωνίζεται για την ελευθερία της έκφρασης. Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s New York εκτιμά πως το βιβλίο θα αποφέρει έσοδα από 50.000 έως 100.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα