Λεόντιο: Εγκρίθηκε το έργο αποχέτευσης και τον Βιολογικού Καθαρισμού

19.09.2023 / 14:16
λεοντιο

Ένα έργο «πνοής» με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα παίρνει «σάρκα και οστά». Πρόκειται για την αποχέτευση και τον Βιολογικό Καθαρισμό Λεοντίου, για το οποίο εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι από την αρμόδια Περιβαλλοντική Αρχή, δίνοντας το «πράσινο φως» για την αναζήτηση της απαιτούμενης χρηματοδότησης, προκειμένου να δρομολογηθεί η κατασκευή του έργου το συντομότερο δυνατόν.

Το έργο αφορά στην επέκταση- συμπλήρωση του αποχετευτικού δικτύου λυμάτων και την κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ. Βάσει τις μελέτες το έργο θα καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής για τα επόμενα 40 χρόνια, ενώ οι αγωγοί θα είναι υπόγειοι.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη για την οποία παλέψαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια, αποτελώντας πάγιο και επιτακτικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Επί της ουσίας με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων μας δίνεται η δυνατότητα να αναζητήσουμε χρηματοδότηση, ώστε να υλοποιήσουμε το σημαντικό αυτό έργο που θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας, σε μια περιοχή με σπουδαία σημασία για τον Δήμο Ερυμάνθου, αφού εκτός της ιστορικής της αξίας, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές και στον τουρισμό. Θέλουμε λειτουργικά χωριά με καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον που θα διασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες για τους κατοίκους τους και θα προσελκύουν επισκέπτες», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μπαρής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα