Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου για τα κρούσματα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου: “Είχαμε προειδοποιήσει”

21.02.2021 / 23:05
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
xttrzmyojf6032a747a4977

Οι  βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου,  μετά από τον εντοπισμό κρουσμάτων στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε, πολλές φορές, εντοπίσει και προειδοποιήσει τη κυβέρνηση ότι η κατάσταση στα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τους κρατούμενους και τους υπαλλήλους μπροστά στην πανδημία. Οι αρμόδιοι συστηματικά κώφευσαν και εξακολουθούν να κωφεύουν παρά τα επανειλημμένα κρούσματα σε όλη την επικράτεια. Τώρα η κατάσταση δείχνει δυστυχώς να επιδεινώνεται ραγδαία. Σήμερα διαπιστώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 39 θετικά κρούσματα στο Κατάστημα «Αγ. Στεφάνου» της Πάτρας. Ο αριθμός αυτός αφορά μόνο 300 ελέγχους από το σύνολο των 700 κρατουμένων και έπεται συνέχεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κατάστημα δεν διαθέτει μόνιμο γιατρό!

Καλούμε την ύστατη στιγμή τη κυβέρνηση Μητσοτάκη και το Υπουργείο Προστασίας του  Πολίτη  να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εμπλεκομένων στα Σωφρονιστικά Καταστήματα με ελέγχους και μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα